Een bijzondere voorstelling op Podium Hoge Woerd.
Een bijzondere voorstelling op Podium Hoge Woerd.

De Vrijstaat schittert met DODO live!

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 4 juli vond voor het eerst sinds de coronamaatregelen weer een voorstelling plaats in Podium Hoge Woerd.


De Vrijstaat Theaterfamilie betrad het podium en trakteerde het publiek op een bloedstollend verhaal, live begeleid door jonge muziekstudenten. Het publiek keek ernaar uit - binnen twee weken waren alle voorstellingen van 'DODO live!' uitverkocht - en werd niet teleurgesteld. Quinten (13 jaar): 'Het zit ongelooflijk knap in elkaar en het raakt echt. De Dodo acteerde geweldig. Toen de Mens aan kwam lopen, deinsde ze helemaal terug. Super realistisch!' De Vrijstaat produceert jaarlijks een muzikale theatervoorstelling voor 8+ op basis van een nieuw geschreven theatertekst. Dit jaar is dat DODO live!, een spannende ontdekkingsreis door tijd en ruimte. De cast wordt gevormd door De Vrijstaat Theaterfamilie: een mix van professionele acteurs, kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie en jongeren en studenten van HKU Musician 3.0 en de Nederlandse Pop Academie. Daphne de Bruin (theatermaker en actrice): 'Theater maken met zoveel verschillende generaties is een bijzonder proces. De jongeren worden in de praktijk opgeleid door ervaren makers en staan als een team op de vloer.'

DODO live! is alweer de 11de voorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie met dieren als inspiratie. Komend seizoen is er ook ruimte voor nieuwe kinderen en jongeren op de TheaterAcademie. De inschrijving start op 15 juli. Meld je aan via www.devrijstaat.nl en start vanaf oktober met toewerken naar de nieuwste Vrijstaat-voorstelling 'Mispoes'.