Kinderboekenmarkt

LEIDSCHE RIJN > De verkoop van tweedehands kinderboeken is een vast onderdeel van de jaarlijkse kinderboekenmarkt op Brede School Het Zand. Met de opbrengst worden nieuwe boeken voor de schoolbibliotheken aangeschaft. Dus mocht u aan het opruimen zijn en geschikte kinderboeken hebben, stuur een berichtje met vermelding van e-mailadres en telefoonnummer, naar h.bruinsma@bredeschoolhetzand.nl. De kinderboekenmarkt vindt plaats in en rondom het pand van Brede School Het Zand op woensdagmiddag 30 september van 12.30 - 14.30 uur. Naast de verkoop van boeken zijn er tal van andere activiteiten die in het teken staan van het thema van de landelijke Kinderboekenweek 2020: EN TOEN? Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, zie ook: www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand.


Eetcafé De Schakel

VLEUTEN > Na de gedwongen pauze door het coronavirus vond op 26 juni de herstart plaats van het Eetcafé De Schakel. Het was voor iedereen een beetje onwennig omdat er een andere indeling was van de tafels vanwege de 1,5 meter afstandregel en het eenrichtingsverkeer, maar dit deed niet af aan een erg gezellige avond onder het genot van een hapje en een drankje. In overleg met DOCK is er besloten om deze zomer door te gaan met het Eetcafé. Daardoor kunnen zij op vrijdag 31 juli voor u wederom een avond verzorgen. De kosten hiervoor bedragen 12,50 euro per persoon. Vanaf heden kunt u ook gebruikmaken van de U-Pas. Opgeven hiervoor kan tot 28 juli. Zaal open 17.00 uur. Schoolstraat 11 Vleuten. Geef u snel op via eetcafedeschakel@gmail.com of (030) 6773131 tussen 09.00-11.00 uur.


Workshops

VLEUTEN > In de zomervakantie hoef je je niet te vervelen. In het Atelier aan de Alendorperweg 10a, Vleuten, kun je al in de eerste weken diverse creatieve workshops volgen. Maandag 20 juli tot en met vrijdag 31 juli zijn de Zomer Workshops. In het atelier is van 20 juli tot en met half augustus een expositie te zien van de leden van kunstcollectief @KunstLint. Aanstaande zaterdag, 11 juli van 12.00 - 16.00 uur kun je alvast een kijkje nemen in het atelier en je inschrijven voor de diverse workshops. Meer weten over de workshops?
www.marloeswijtsma.nl, www.marthagoedings.nl.


Gildewandeling

UTRECHT > Op vrijdag 17 juli kunt u met gildegids Paul Vergeer wandelen door de noordelijke binnenstad van Utrecht. De wandeling start om 11.00 uur en duurt anderhalf uur. Ook in de noordelijke binnenstad staan bijzondere panden waar we zo vaak aan voorbijlopen. Zoals het voormalige Wittevrouwenklooster, het tolhuis bij de Wittevrouwenpoort, de plek waar koning Lodewijk-Napoleon woonde, het eerste ooglijdersgasthuis of het huis Het IJzeren Hek.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.