Afbeelding

Financiële injectie maakindustrie

REGIO > Het MKB in de maakindustrie in Utrecht-West krijgt een financiële injectie van 740.000 euro.


Het bedrag wordt verdeeld over 3 verschillende projecten en komt uit het landelijke programma MKB-deal van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Dit werd aangevuld met cofinanciering van de provincie Utrecht, gemeente Woerden en bijdragen van de betrokken bedrijven en onderwijsinstellingen.
De provincie Utrecht is trekker van de deal.
Daarom hebben gedeputeerde Robert Strijk en staatssecretaris Mona Keijzer op donderdag 2 juli ceremonieel een convenant ondertekend via een videoverbinding.
De middelen uit de MKB-deal worden in de provincie Utrecht gebruikt voor het verbeteren van de aansluiting van onderwijs bij de (toekomstige) personeelsbehoefte van het MKB in de maakindustrie in Utrecht-West.
Het project is tot stand gekomen door samenwerking tussen provincie, gemeenten, maakbedrijven en een aantal onderwijsinstellingen.
De steun vanuit het Rijk gaat naar drie concrete initiatieven die zich inzetten voor praktijkgericht onderwijs: de TechnoHub in Woerden (basisonderwijs, vmbo en havo/vwo), het MAKE center in Nieuwegein (regulier vervolgonderwijs) en de Makerspace in Mijdrecht (basisonderwijs, mavo/havo/vwo).
Onlangs bezocht koningin Máxima de TechnoHub voor een werkbezoek over het thema human capital en MKB.