Stadsmuseum

WOERDEN > Naar aanleiding van de versoepeling van de coronarichtlijnen per 1 juli, hoeft u nu niet meer verplicht te reserveren om het museum te bezoeken. Andere maatregelen gelden nog steeds, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Het Stadsmuseum Woerden hanteert aangepaste openingstijden en is te bezoeken van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 16.00 uur. Om 1,5 meter afstand tussen bezoekers te garanderen, kunnen we acht huishoudens tegelijk in het museum ontvangen. Tot nu toe is dat geen enkel probleem, maar in uitzonderlijke gevallen zult u even moeten wachten tot er ruimte is.

Reserveren is dus niet meer verplicht, maar kan handig zijn als u zeker wilt zijn dat u op een bepaald tijdstip terecht kunt. Boeken kan met een e-mail naar: contact@stadsmuseumwoerden.nl. NB. uw reservering per mail is pas geldig na bevestiging door het museum. Of telefonisch (0348) 431008 tijdens openingstijden.


Gildewandeling

UTRECHT > Op dinsdag 21 juli kunt u met gildegids Mieke Dorresteijn wandelen door het centrum van Utrecht. De wandeling start om 14.00 uur en duurt anderhalf uur. Al in de 8e eeuw werd er onderwijs genoten in Utrecht. Maar waar en door wie? Tussen toen en nu hebben er vele ontwikkelingen plaats gevonden. Van armenschool tot universiteit, van parochieschool tot onderwijs aan weeskinderen... Wandel mee door de oude binnenstad, langs grachten en pleinen, door stegen en hofjes. Maak sprongen door de tijd en ervaar het tastbare verleden van het Utrechtse onderwijs.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.


De Lei

VLEUTEN > Op het plein van de Kees Valkensteinschool, die van binnen gerenoveerd wordt, staat deze paal. Over deze paal gaan verschillende verhalen rond. Inmiddels ontdekten we dat de paal in 1999 symbolisch in de grond is geslagen door kinderen tijdens de bouw van het schoolgebouw (inmiddels dus van de Kees Valkensteinschool). De winnares van de prijsvraag ‘bedenk de meest originele naam voor de school’ (inmiddels ouder van een van de huidige leerlingen) mocht het kunstwerk onthullen.
Blijft echter de vraag: is de paal ooit geplaatst als kunstwerk? Door wie? Kunt u ons er meer over vertellen? Alle tips kunt u sturen naar directie.keesvalkenstein@spoutrecht.nl.


Agenda

REGIO > U kunt uw activiteiten en evenementen ook aanleveren via www.varnws.nl voor de digitale agenda en een publicatie in de krant. Ook uw nieuwstips zijn welkom via de site of redactie@varnws.nl.