Bewoners Meerkoet verzet zich tegen Hof van Harmelen

HARMELEN > Naar aanleiding van de publicatie Voorlopig Bestemmingsplan Hof van Harmelen en de informatieavond, concludeert de Bewonersgroep Meerkoet dat er niet is geluisterd naar hun bezwaren.


De 23 huishoudens hebben hebben al ingesproken bij de gemeenteraad met het verzoek voor een goed gesprek met de gemeente en de projectontwikkelaar. Ook twee jaar geleden op een bijeenkomst in het Dorpshuis te Harmelen was er al aandacht gevraagd voor het belang van de bewoners, wonende aan de Meerkoetzijde van dit plan. 'Onze groep heeft nooit een uitnodiging mogen ontvangen van de gemeente Woerden en de projectontwikkelaar(s), om over de wensen van de bewoners te spreken. De publicatie 'Voorlopig Bestemmingsplan Hof van Harmelen., omvat slechts een deel van het totale plan. Daardoor zijn de omwonenden in een ruime omtrek rondom dit plan niet in staat om de gevolgen hiervan in te schatten', aldus de boze bewoners. 'De publicatie wordt derhalve als zeer misleidend ervaren door de bewoners. Daarnaast zorgt dit plan voor een grove schending van de privacy van alle direct omwonenden, waarbij sommige gezinnen zelfs dubbel geraakt worden in hun privacy.' De Bewonersgroep Meerkoet roept de gemeente Woerden en de projectontwikkelaar(s) alsnog op om met onze grote groep bewoners in gesprek te gaan, waardoor een breed draagvlak voor dit plan wellicht mogelijk wordt.
De ontwikkelaars Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling en Bunnik Projekten willen maximaal 96 woningen bouwen in twee fases.