Dorpsplatform

HARMELEN > Het duurt nog even, maar het eerstvolgende Dorpsoverleg staat gepland op dinsdagavond 15 september. 'In verband met de ontwikkelingen rond corona kunnen we nog niet aangeven op welke locatie dit zal worden gehouden, maar we zullen de agenda en de locatie tijdig met jullie delen.' aldus het bestuur.
'Als je vragen hebt over dingen die in Harmelen spelen, kun je altijd contact met ons opnemen via voorzitter@harmelen.nu. We wensen je een gezonde en fijne zomer en zien jullie graag in september.'


Reisverhalen

UTRECHT > Deze zomer gaat de bibliotheek Utrecht op zoek naar nieuw schrijftalent. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen meedoen met een kort verhaal over een reis. De bibliotheek publiceert de winnende verhalen in een magazine.
Daarnaast zijn er prijzen van Broese, Meneer Potter, Buurten en Bever. Meedoen kan tot en met 25 augustus. Meedoen kan in 3 categorieën: 8-13 jaar, 14-21 jaar en vanaf 22 jaar.
Naast publicatie in een magazine, zijn er cadeaubonnen van Broese Boekverkopers en mooie prijzen van Stadscafé Meneer Potter, Buurten en Bever Zwerfsport te winnen. Voor de publieksprijzen is er een verrassingspakket van de bibliotheek Utrecht. Voor extra inspiratie geven de schrijfcoaches van Tools voor Taal en verhalenmaker Francis Boer workshops op 18 en 25 juli en op 22 augustus.
Op bibliotheekutrecht.nl/schrijfwedstrijd vind je alle informatie, voorwaarden en handige schrijftips per leeftijdsgroep.


Kinderactiviteiten

LEIDSCHE RIJN > Van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 juli organiseert Brede School Het Zand ‘Zandhappen’ in o.a. Buurttuin Johanniterveld, een gratis vakantieprogramma voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.
Volgende week start de vakantie en veel gezinnen zullen de zomer thuis doorbrengen. Wie op zoek is naar leuke activiteiten in de buurt kan terecht bij Zandhappen van Brede School Het Zand.
De Brede School sloeg de handen ineen met de vertrouwde partners DOCK en Cultuur19 voor een creatief en sportief programma.
Op het programma staat onder andere een proefjescircuit bij De Ontdekbus, timmeren en druktechnieken bij Wunderle, Waterzandtafel van Proefjes met Boefjes, sporten in het park met Sport Utrecht, activiteiten bij de Schaapskooi Park Groot Zandveld en De Maakplaats Gips It van Cultuur19.
Zandhappen vindt van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur plaats in Buurttuin Johanniterveld (Vogelvlinderweg 50, 3544 NJ Utrecht), Voetbalveld Park Groot Zandveld en Schaapskooi Park Groot Zandveld (Vlindersingel).
Tussen de middag is er een pauze. Kinderen zijn vrij om te komen en gaan wanneer zij willen, maar vol is vol. Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand.