Afbeelding
Gemma van Doorn-Tijmensen

Videoclip KOZ bij Brede school Het Zand

Met 120 tekeningen en nog veel meer stemmen van leerlingen, ouders en medewerkers

LEIDSCHE RIJN > Na begin juli drie dagen in de hittegolf zingen en tekenen op het schoolplein van Brede School Het Zand is de videoclip van Kinderen Ouders Zingen (KOZ) nu online te beluisteren!


Met 120 tekeningen en nog veel meer stemmen van leerlingen van obs Het Zand, Montessorischool Arcade en kinderen van BSO ‘t Zand Saartje in Leidsche Rijn heeft KOZ de videoclip gemaakt bij het lied ‘De Wereld om je heen’.

Dit is tevens de afsluiting van drie jaar samenwerking met De Operamakers in het project Kinderen Ouders Zingen. Een groot schoolpleinconcert waarbij de stemmen van alle kinderen, ouders en medewerkers zouden klinken was het beoogde eindresultaat.
Als gevolg van de coronacrisis heeft KOZ zijn plannen moeten aanpassen, maar dat is prima gelukt.
Ouders en kinderen konden gedurende drie dagen in opnamestudio’s aan de rand van het schoolplein het lied ‘De Wereld om je heen’ inzingen en een tekening van hun gezin maken.
Dit alles heeft KOZ samengevoegd tot de wonderschone en ontroerende videoclip: http://www.kinderenouderszingen.nl. Zeker de moeite van het bekijken beluisteren waard.

De tekeningen die de kinderen hebben gemaakt zijn nog tot en met donderdag 9 juli vanaf het schoolplein te bewonderen op de ramen van de Hortus. Hanne de Vrie heeft de tekst met input van leerlingen geschreven en Haytham Safia (bekende Ud-speler) heeft de muziek gecomponeerd van ‘De Wereld om je heen’.

Het lied kreeg in deze bijzondere tijd extra betekenis. Brede School Het Zand bedankt het gehele KOZ-team voor de mooie videoclip maar ook voor drie mooie muzikale jaren waarin ieders stem in het gebouw te horen was! KOZ is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en Cultuur19.