Carrillon

WOERDEN > Het Carillon Woerden besteedt met een speciale concertreeks aandacht aan het niet-doorgaan van de Woerdense Vakantieweek. Er wordt druk gestemd op de Top-100, waarvan de populairste nummers woensdag 26 augustus tot en met zaterdag 29 augustus tijdens een wensconcert op het carillon worden gespeeld. Stemmen kan nog tot 16 augustus op www.carillonwoerden.nl. Het carillon is erg blij met alle reacties die al zijn ontvangen. Er wordt druk gestemd!

Uiteraard kan nog niet worden verklapt welke nummers al hoge ogen hebben gegooid. Dat zou de stemming maar kunnen beïnvloeden. Woensdag 26 augustus tot en met zaterdag 29 augustus zal stadsbeiaardier Henk Verhoef dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur bekende nummers spelen waar de meeste keren op is gestemd.


Urban Summer

LEIDSCHE RIJN > Cultuur19, De Vrijstaat, KLUB19 en De Maakruimte maken zich samen sterk voor jongerenprogramma in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De cultuurorganisaties slaan de handen ineen voor Urban Summer: vijf dinsdagen cultuur en sport voor jongeren (10-16 jaar) door jongeren (van 16 t/m 23 jaar) bij Teenspot en Berlijnplein. Op het programma staan onder meer muziek, dans en street art. Elke dinsdag is er van 15.00 tot 21.00 uur jongerenprogramma; met tussen 15.00-17.00 en 19.00-21.00 uur een begeleide activiteit.

Op dinsdag 21 juli verzorgen De Vrijstaat en Cultuur19 van 15.00-17.00 en 19.00-21.00 een dansworkshop door De Dansers. Inschrijven gebeurt ter plekke en hoeft niet vooraf. Het volledige programma wordt bekendgemaakt via www.cultuur19.nl en www.devrijstaat.nl.

Urban Summer loopt van 21 juli tot en met 25 augustus. Teenspot is gelegen op de hoek van de Vaduzdijk en de Centrumboulevard. Per workshop is plaats voor maximaal 20 jongeren. Het programma is gratis toegankelijk en wordt vormgegeven met diverse partners: RAUM, Teenspot, Stichting JoU, DOCK, MBO Creative, MBO event, Sport Utrecht, Brede School Het Zand & Brede School de Klimroos. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en www.devrijstaat.nl.


Ongeluk

MAARSSEN > De Hoge Brug in Maarssen is dinsdagmiddag een aantal uur volledig afgesloten geweest vanwege een kop-staartbotsing tussen twee auto’s op het deel aan de Dorpse kant. Een van de voertuigen raakte flink beschadigd en begon olie te lekken. Vanwege het oliespoor werd de weg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moest omrijden via Breukelen of de Zuilense Ring. De brandweer heeft de putten afgedekt met zakken grond, zodat de olie niet in het riool terecht kon komen. De gemeente is in kennis gesteld en zal het wegdek gaan reinigen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Veel inwoners moesten omrijden via de Zuilense Ring en dat leidde tot veel reacties op de Facebookpagina van VARnws.