De Romeinse geschiedenis van Leidsche Rijn.
De Romeinse geschiedenis van Leidsche Rijn.

Openluchtrondleiding op Castellum Hoge Woerd

LEIDSCHE RIJN > Museum Hoge Woerd start met een nieuw type rondleiding: in de openlucht, waarbij een ervaren gids de bezoekers een rondleiding geeft over het buitenterrein van Castellum Hoge Woerd.


Iedere zaterdag en zondag om 14.00 uur start er een rondleiding waarbij men uitgebreid wordt meegenomen in de geschiedenis van de Hoge Woerd. Tijdens deze bijzondere openluchtrondleiding genaamd 'Circum Castellum' gaat een ervaren gids met de bezoekers op zoek naar de verhalen rondom allerlei vondsten van de Hoge Woerd. Zo wordt de constructie van het Castellum besproken en wordt er een ronde langs het voormalige badhuis en het vroegere stroomgebied van de Rijn gemaakt. Ook worden interessante locaties waar belangrijke opgravingen gedaan zijn, tijdens de tour aangedaan. Circum Castellum bewijst wat voor een archeologische schatkamer Castellum Hoge Woerd eigenlijk is, waar het Romeinse leven aan de Limes op complete en wonderbaarlijke wijze in beeld wordt gebracht.
Voor de rondleidingen dient men te reserveren, dit kan eenvoudig via de website. De prijs van ticket is 4 euro per volwassene en 3 euro per kind (vanaf 7 jaar). Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen. De openluchtrondleidingen zijn onderdeel van het aanbod van Museum Hoge Woerd.
De toegang tot het museum is gratis, op basis van reservering. Het museum is, in verband met de maatregelen rondom Covid-19, alleen van vrijdag t/m zondag geopend. Voor meer informatie, de actuele openingstijden en het reserveren van tickets: www.museumhogewoerd.nl.