Na de heren zetten ook de kinderen hun handtekening onder het contract.
Na de heren zetten ook de kinderen hun handtekening onder het contract. obs pantarijn

Handtekening onder bouwcontract school

Pantarijn

Toekomst


DE MEERN > Vlak voor de vakantie, is het eindelijk zo ver! De aannemer zette zijn handtekening onder de bouwovereenkomst van Pantarijn.


Alles is definitief,het gaat er nu echt van komen! Ze gaan bouwen!, zo klonk het vrolijk en tevreden in de basisschool aan de Van Lawick van Pabstlaan in De Meern.

Niet alleen de vertegenwoordigers van het bouwbedrijf Blanksma Groep en de betrokken schoolbesturen zetten hun handtekening. Voor twee leerlingen van de Pantarijn was ook een officieel document gemaakt, waaronder de kinderen hun handtekening mochten zetten als bekrachtiging van de overeenkomst.

Het is een document van geluk. Waarin in staat vermeld dat beide leerlingen van de scholen gelukkig zijn dat na zo een lange tijd van voorbereiding de bouw van de nieuwe school nu echt van start gaat. Het team en de leerlingen van de Pantarijn moeten nog heel even geduld hebben, want de nieuwbouw van hun school begint na de zomervakantie. Eind september is de planning en de bouw zal circa een jaar in beslag nemen, dus misschien wel bij de start van het schooljaar 2021/2022 kan iedereen in het nieuwe gebouw. Maar nu eerst vakantie tot en met eind augustus.

In het nieuwe gebouw komen ook buren, want de hindoeïstische basisschool Shri Krishna krijgt daar ook onderdak. Het gaat om onderwijs van de toekomst. Het toekomstige schoolgebouw van obs Pantarijn in de wijk Veldhuizen wordt gebouwd op een ruim, groen plein tegenover het huidige noodgebouw. Het ontwerp van atelier PRO architecten is uitnodigend en open. En duurzaam in alle opzichten, want zowel het gebouw als het onderwijs zijn straks toekomstbestendig. De schuifwanden tussen leerpleinen en klaslokalen zijn transparant en kunnen openschuiven. Kinderen vinden straks overal in school leuke spannende plekken.

Dit gebouw past precies binnen de visie van openbare basisschool Pantarijn, waar onderwijs wordt gegeven op een originele en eigentijdse manier. Waar elke leerling op zijn eigen niveau les krijgt, op basis van gelaagde instructie. Bij obs Pantarijn krijgen de leerlingen vertrouwen en zelfstandigheid. De school in De Meern kenmerkt zich door een unieke sfeer waarin iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en waar ze zich allemaal goed bij voelen.

Elke leerling heeft talenten en dat laten de leerlingen duidelijk zien op de diverse talentenmiddagen. Via 'De Vreedzame school' en projectonderwijs leren de leerlingen wat burgerschap en duurzaamheid betekent en waar zij zelf een steentje aan kunnen bijdragen. En is er een goede voorbereiding op het middelbaar onderwijs en de verdere toekomst van de leerlingen.

Kijk op de uitgebreide site van de school voor meer informatie, www.obspantarijn.nl.

Leerling Lisa van Doorn zet haar handtekening, aangemoedigd door de directeur van obs Pantarijn, Helena de Vries.