Afbeelding

Graaf Junior, voor de jonge onderzoeker

Jeugdclub laat kinderen de wereld onder hun voeten ontdekken

LEIDSCHE RIJN > Museum Hoge Woerd biedt een jeugdclub voor enthousiaste onderzoekers in de dop, die graag ingewijd willen worden in de wondere wereld van de archeologie.


Voor het schooljaar 2020-2021 heeft Graaf Junior nog plekken beschikbaar voor aanstormende talenten in de leeftijd van 8-11 jaar.
Deze spannende, leerzame jeugdclub wordt eenmaal per maand, op woensdagmiddag, door Museum Hoge Woerd georganiseerd. Gedurende het jaar maken de kinderen van Graaf Junior spelenderwijs kennis met allerlei specialismen uit de archeologie, onder begeleiding van museumdocenten en echte archeologen. Zo gaan ze op pad met metaaldetectoren, bezoeken ze heuse opgravingen in de omgeving en gaan ze aan de slag met Romeinse recepten.
Door de grond onder onze voeten te onderzoeken, komen archeologen van alles te weten over de manier waarop mensen vroeger leefden. Het werk van archeologen is dus heel opwindend. 'De spannendste verhalen komen immers uit de grond!', aldus museumdocenten Jan en Vera. Hoe gaat dit nou precies? Hoe weten archeologen waar ze moeten zoeken en hoe oud die opmerkelijke vondsten nou zijn? Dat en meer leren de kinderen van Graaf Junior tijdens hun deelname. De prijs voor een Graaf Junior lidmaatschap bedraagt 50 euro per kind, voor 10 bijeenkomsten van elk 1,5 uur. Voor meer informatie en het online aanmeldformulier, zie www.museumhogewoerd.nl/jeugdclubs. De jeugdclub Graaf Junior is onderdeel van het aanbod van het gratis Museum Hoge Woerd. Voor meer informatie, de actuele openingstijden en het reserveren van tickets, zie www.museumhogewoerd.nl. Het museum is gevestigd binnen de muren van Castellum Hoge Woerd, een moderne herbouw van het Romeinse fort dat 2000 jaar geleden op de Romeinse grens (Limes) stond.