Leukste uitje

HAARZUILENS > De ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje van de provincies. De vakjury heeft hun oordeel gegeven en bepaald dat Kasteel de Haar bij de top 12 van de provincie Utrecht hoort.

Stichting Kasteel de Haar heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan nieuwe initiatieven en de professionalisering van het kasteel. Zo voerde het kasteel de vrije rondloop in en zette het zaalgidsen in om alle kasteelverhalen aan de bezoekers te vertellen. Ook zette de stichting nieuwe samenwerkingen op en scherpte het bestaande samenwerkingen met toonaangevende partijen aan, zoals het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dankzij deze en vele andere initiatieven, zag het kasteel het aantal bezoekers flink toenemen. De stichting ziet de nominatie dan ook als een bekroning op alle inspanningen.


Polsstokverspringen

KOCKENGEN > Polstokspringen in de zomervakantie. Zon, zand, water, competitie – voor kinderen is polsstokverspringen een prachtige sportieve activiteit waar ze geen genoeg van kunnen krijgen. Aanmelden kan per mail: pieter@pvsv.nl of telefoon: 06-29006207. Wanneer: Afhankelijk van het aantal aanmeldingen op maandagavond en/of zaterdagochtend. Waar: Kockengen. Voor wie: leeftijd 8 t/m 12 jaar. Prijs: 3x gratis proberen.


Bootcamp

NIEUWER TER AA > Wil jij werken aan jouw conditie, kracht, coördinatie en flexibiliteit? En wil jij dit doen in de buitenlucht? Dan is Bosdijk Bootcamp geschikt voor jou! Wil je meedoen? Stuur een e-mail naar Suzanne uit den Bosch, info@dancehealthmotion.nl. Wanneer: iedere dinsdagavond, 19.30 uur (eventueel 20.30 uur een tweede groep) Waar: verzamelplek Parkeerplaats Recreatieterrein Bosdijk of Ter Aaseweg, Nieuwer Ter Aa Prijs: 30 euro per vier weken.


Fietsboot

STICHTSE VECHT > De Fietsboot op de Vecht is een lijndienst tussen Nieuwersluis en Oud-Zuilen en terug. Van 5 juni tot en met 13 september vaart de boot op dienstregeling. In het voor- en naseizoen vaart de fietsboot alleen op vrijdag, zaterdag en zondag; in juli en augustus de hele week behalve op dinsdag. U kunt met en zonder fiets meevaren. Vanaf het water ontdekt u prachtige buitenplaatsen, roemruchte kastelen en rustieke theekoepeltjes. De Fietsboot brengt varen en fietsen door de Vechtstreek bij elkaar! De boot vaart tussen 11.00 en 16.15 uur. Er zijn vier tussenstops in Breukelen en Maarssen. Wilt u ergens anders afstappen? In overleg is dat vaak wel mogelijk.
De Fietsboot van Loosdrecht is een veerdienst tussen de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht en De Strook in Breukeleveen. Van 5 juni tot en met 13 september vaart de boot volgens de dienstregeling. In het voor- en naseizoen alleen op vrijdag, zaterdag en zondag; in juli en augustus de hele week behalve op maandag. U kunt met en zonder fiets meevaren. Met de Fietsboot kunt u het eiland Markus Pos bezoeken, dat alleen per boot bereikbaar is.