Een kraan zal de koelinstallaties wisselen.
Een kraan zal de koelinstallaties wisselen.

Gezonder binnenklimaat in het Amadeus Lyceum

VLEUTERWEIDE > Het Amadeus Lyceum krijgt vanaf deze zomer een gezonder binnenklimaat.


De school krijgt een nieuw en energiezuinig systeem dat zorgt voor frisse lucht en een prettige temperatuur in het gebouw. Het huidige ventilatiesysteem is aan groot onderhoud toe. ‘We vervangen het door een nieuwe installatie die voldoet aan de laatste eisen en inzichten van het RIVM en energiezuiniger is dan het huidige systeem. Dit doen we het komende jaar tijdens de schoolvakanties’, aldus een woordvoerder van de gemeente. Op het dak van de school worden 8 grote luchtbehandelingskasten vervangen door energiezuinige varianten met koeling. In de school worden de luchtkanalen aangepast.
‘Dit doen we tijdens de schoolvakanties, zodat de leerlingen hun lessen in het gebouw kunnen blijven volgen. De werkzaamheden vinden in en op het gebouw plaats. De gemeente verwacht weinig overlast. Een kraan haalt oude installatieonderdelen van het dak en plaatst nieuwe op het dak. Deze kraan zal tijdens de vakanties op het parkeerterrein aan de voorzijde van de school komen. Het gebied rondom de kraan wordt hierbij afgezet. Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van het binnenmilieu op scholen vaak beter kan. Een ongezond binnenmilieu kan zowel de gezondheid als de leerprestaties van kinderen beïnvloeden. Het is daarom landelijk beleid om het binnenmilieu op scholen en kindercentra te verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u op de website van het RIVM. Gezond stedelijk leven voor iedereen in Utrecht, een van de snelst groeiende steden van Nederland.