Beiaardconcertseizoen

VLEUTEN > In de zomer zijn er elke maandagavond vanaf de Dom de beiaardconcerten die door beiaardiers van naam en faam worden uitgevoerd. Op 24 augustus is het laatste concert op de Dom en dan gaat het verder in Vleuten. Het concertseizoen wordt in september afgesloten met drie prachtige zondagmiddagconcerten op het pas gerestaureerde orgel en de klokken van de beiaard van de Torenpleinkerk in Vleuten. Alle concerten beginnen om 15.00 uur. Met op 13 september Henk Veldman m.m.v. Marjon Strijk (sopraan), op 20 september Bob van der Linde en 27 september is de afsluiting met Tommy van Doorn.


Vrijwilligers

VLEUTEN > Informatie over werken als zorgvrijwilliger in het Johannes hospitium Vleuten. In het hospitium is er op dit moment weer mogelijkheid om nieuwe zorgvrijwilligers te laten starten. Je ondersteunt de verpleegkundigen met de directe zorg aan het bed van de gasten die hier verblijven. Ervaring in de zorg is niet nodig, tijdens het inwerken leer je alle benodigde vaardigheden. Je draait minimaal één dienst per week van 5,5 uur, op de ochtend, middag of avond. Ook zijn er slaapdiensten. Werken als vrijwilliger in het hospitium is zinvol werk in een warme, open en gezellige sfeer. Je draagt bij aan het comfort van de gasten in hun laatste levensfase. Wil je meer weten? Bezoek dan de informatieavond op maandag 17 augustus van 19.00 tot 20.30 uur. Er is beperkt plaats vanwege de coronamaatregelen dus het is belangrijk om je op tijd aan te melden bij de vrijwilligerscoördinator Hetty Boven: coordinatorvw@hospitiumvleuten.nl. Of bel naar (030) 6771371.


Lacrosse

UTRECHT > Vanaf deze week start een bijzondere zomeractie bij de Utrechtse Lacrosseclub Domstad Devils. Om meer mensen kennis te laten maken met de sport bieden zij gratis trainingen aan. Mannen en vrouwen vanaf 16 jaar kunnen vijf keer kosteloos meetrainen en ontvangen als cadeautje een Domstad Devils T-shirt. Eindelijk mogen er weer teamsporten beoefend worden en met lacrosse kun je flink je energie kwijt en genieten van een sport in groepsverband. Op vrijdagen van 19.30 tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerden meetrainen en kennismaken met de sport. Sticks en eventuele bescherming worden geregeld en uiteraard staan de trainers klaar om vooraf aan de eerste training een introductie te geven en de basics uit te leggen. Lacrosse is een snelle teamsport die ontwikkeld is door de Native Americans. Inmiddels is de sport vooral populair aan de oostkust van Amerika en Canada. Met een kleine rubberen bal en een stick met daarin geweven touw proberen de teams te scoren in het doel van de tegenstanders. De sport heeft zowel een buiten- (veldlacrosse) als een binnenvariant (boxlacrosse). De Domstad Devils spelen veldlacrosse en hebben een mannen-, vrouwen- en jeugdteam. De kennismakingstrainingen worden gehouden 7, 14, 21 en 28 augustus. Interesse? Stuur een mailtje naar lip@domstaddevils.nl of kijk op de website. Meer informatie op www.domstaddevils.nl.