Samen eten en voorlezen in de strijd tegen laaggeletterdheid.
Samen eten en voorlezen in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Resto VanHarte krijgt 3000 euro voor voorleesdiners

LEIDSCHE RIJN > Resto VanHarte ontving bijna 3000 euro uit handen van Michiel Erkelens, voorzitter van Books 4 Life Utrecht, voor haar strijd tegen armoede en laaggeletterdheid in Utrecht.


Het bedrag wordt gebruikt voor een zestal voorleesdiners en -brunches in samenwerking met Books 4 Life. Naast Resto VanHarte ontvingen ook Stichting Leergeld Utrecht, Taal Doet Meer, Stichting Move Utrecht en hoiUtrecht mooie bedragen. In totaal keerde Books 4 Life Utrecht 15.000 euro uit aan maatschappelijke organisaties.
Restomanager Jolanda Panis: 'De voorleesdiners hebben altijd een bijzondere sfeer. Of je nu jong of oud bent, voorlezen of voorgelezen worden blijft iets magisch en heel verbindends. Erg leuk dat we in deze samenwerking met Books 4 Life lezen en ontmoeten kunnen samenbrengen en dat iedereen daarvan kan genieten.' Gedurende mei en juni konden organisaties zich melden bij het Books 4 Life Utrecht Fonds. De aanvragen zijn vervolgens beoordeeld door de ruim vijftig vrijwilligers van de stichting. Het geld in het fonds is de opbrengst van de verkoop van tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s in 2019. Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte.'
De Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.