Zomerworkshops

VLEUTEN > In de laatste week van de zomervakantie, van 24 -28 augustus, kun je nog elke dag genieten van de creatieve workshops van de kunstenaars van @KunstLint in het Atelier aan de Alendorperweg 10a, Vleuten. De eerste twee weken, van 20-31 juli waren een feest, met heel veel kinderen en volwassenen. De resultaten, in videovorm, zijn te zien op de facebookpagina van @KunstLint. Er zijn zonnebloemen gemaakt, De Bloesem van van Gogh, bloemen uit het Park, vogels met pastelkrijt. Er werd gewerkt met inkt, acrylverf, pastelkrijt, collage. De workshops voor kinderen werden gegeven door Marloes Wijtsma, voor de volwassenen door Martha Goedings. Alle workshops zijn ’s morgens. Informatie en aanmelden via: figuralista.nl (Roos), marthagoedings.nl, gerdaglerum.wordpress.com. Je hoeft je niet te vervelen deze zomer. Zij staan ook in het Vakantie Doe Boek van Leidsche Rijn.


Gildewandeling:

UTRECHT > Op woensdag 19 augustus kunt u met gildegids Aart de Veer wandelen langs eerbiedwaardige bomen in de Utrechtse binnenstad. De wandeling start om 19.30 uur en duurt anderhalf uur. Meer dan dertig verschillende boomsoorten sieren de binnenstad: ze staan langs de werven, in hofjes en tuinen, en niet te vergeten langs het Zocherplantsoen. Sommige bomen zijn meer dan 200 jaar oud. Hoe herken je een boomsoort en wat maakt een boom eerbiedwaardig? U weet het na afloop van deze wandeling. Het klapstuk is de Officierstuin van Hotel Karel V. Hier bekijken we o.a. een enorme Ginkgo biloba of Japanse notenboom. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandelingen ook aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoon (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding.Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.


Oktoberfeest

VLEUTEN > Het was altijd een van de gezelligste feesten, maar dit jaar moet het Oktoberfeest in Veuten een jaartje overslaan. Het bestuur van de VWOV heeft dit jaar, i.v.m. het coronavirus geen vergunning gekregen voor de organisatie van het Oktoberfeest. Dat betekent dat het feest op zondag 25 oktober helaas niet doorgaat. Ze hopen uiteraard dit feest in 2021 weer te kunnen organiseren, zeggen de winkeliers in Vleuten.


Graag gedaan

WOERDEN > Graag gedaan is een georganiseerde vorm van vrijwilligers- en burenhulp. Vrijwilligers van Graag Gedaan helpen wanneer familie en eigen netwerk deze hulp niet kunnen bieden, maar zijn soms ook actief naast familie, vrienden en professionele hulpverleners. Graag Gedaan is op zoek naar vrijwilligers die bij inwoners klusjes willen doen, in en om het huis. Ben je handig en hou je van een praatje, dan willen zij je graag leren kennen. Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent. Voor meer informatie: info@hartvoorwoerden.nl of (0348) 421101 maandag ,dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.30 uur. www.hartvoorwoerden.nl.