Speeltuin Voorn

LEIDSCHE RIJN > Een speeltuin zoekt altijd mensen. De speeltuin houden ze open met een actief team van bewoners uit Leidsche Rijn. Wilt u ook uw bijdrage hieraan leveren? Vind je het leuk om actief mee te werken aan het open houden van de speeltuin? Dan horen ze dat graag! Meld je dan aan bij Chahid El Hadji - cehadji@dock.nl of bel naar 06-59990530. Middenin de wijk Voorn is een grote, ruime bouwspeeltuin voor kinderen tot 12 jaar. Oudere kinderen kunnen op de omliggende velden voetballen en of basketballen. Er is genoeg te doen! Voor ouders is de speeltuin een plek om elkaar te ontmoeten, gezellig te picknicken en samen met je kinderen te spelen. De speeltoestellen staan allemaal in zand, dus genoeg ruimte om kastelen te bouwen! De waterpomp staat het hele zomerseizoen aan; kinderen kunnen met het zandbakspeelgoed geulen graven en lekker kliederen met water. Bij mooi weer kan ook het spetterbadje open. Heerlijk waterplezier voor de kleuters en de peuters in de wijk. In de zomer is er op diverse dagen een leuk activiteitenprogramma door partners van Bouwspeeltuin Voorn. Houd voor het actuele programma ook de facebook pagina https://www.facebook.com/bouwspeeltuinvoorn in de gaten.


Blauwalg

DE MEERN > Zwemmen is heerlijk met warm weer, maar niet met blauwalg in het water. Momenteel kun je de Strijkviertelplas beter links laten liggen vanwege blauwalg, die huidirritatie en maag-darmklachten kan veroorzaken, zo meldt het wijkbureau Vleuten-De Meern. Bekijk waar je wél veilig kunt zwemmen op http://zwemwater.nl.


Masterclass Theater XL

MAARSSEN > Houd jij van acteren? Tijdens deze masterclass leer je onder begeleiding van een professional uit het vak de fijne kneepjes van het toneelspelen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te spelen tijdens onze lessen. De kunstcoach zoekt samen met jou naar jouw acteertalent en de rol die het best bij jou past. Aanmelden en meer informatie: www.detalentacademy.nl/events/masterclasstheaterxl. Wanneer: dinsdag 25 en woensdag 26 augustus van 09:00 - 15:00 uur Voor wie: leeftijd 7 t/m 12 jaar Prijs: 95 euro (inclusief tussendoortjes) Waar: Maarssen-Dorp.


Inbreker

MAARSSENBROEK > De politie Stichtse Vecht waarschuwt voor inbrekers via de waterkant bij woningen in Maarssenbroek. 'Is dit ook jouw uitzicht? Waan je niet onaantastbaar', zo twittert de politie Stichtse Vecht bij een foto vanuit een woning met uitzicht op een vlonder en een sloot. 'Er hebben meerdere insluipingen plaatsgevonden door een inbreker die één tuin in ging en vervolgens via die tuin alle huizen langs het water af ging, tot hij een achterdeur vond die niet in het slot zat. Met succes, want tot nu toe is hij bij minstens twee adressen in Maarssenbroek naar binnen gegaan. De inbreker is inmiddels aangehouden en we hebben een groot deel van de gestolen goederen aangetroffen. Sluit jouw huisdeur altijd af, ook aan het water is er een reële kans op inbraak.'