Proefduik

UTRECHT > Wil jij eens ervaren hoe het is om met echte SCUBA persluchtapparatuur te duiken? Dat kan bij Duikteam Gejo! Duikteam Gejo uit Utrecht is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Uiteraard volgen wij de geldende RIVM-maatregelen in het kader van Covid-19.

Met professionals uit verschillende disciplines heeft de NOB een aanvullend protocol voor de duik- en onderwatersport geschreven dat handvatten geeft voor het uitvoeren van duiken met buddies, gedragsregels op duikplekken, veilig gebruik van duikuitrusting en groepsduiken.

Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismakingsduik geniet je onder water en beleef je hoe het is om gewichtloos te zijn. Dat doe je onder begeleiding van een bevoegd NOB bondsinstructeur in zwembad Den Hommel in Utrecht op vrijdagavond 28 augustus om 20.00 uur. Mocht je naar aanleiding van deze proefduik besluiten om deel te nemen aan de opleiding voor het internationaal erkend en ISO genormeerd Open Water Diver brevet, dan informeren wij je graag over onze maatwerkbenadering.

Ook als je al een duikbrevet hebt, ben je bij duikteam Gejo aan het juiste adres voor vervolgopleidingen en specialisaties. Wij zijn een gezellige vereniging en organiseren met grote regelmaat leuke (duikgerelateerde) activiteiten.

Vanwege het coronaprotocol moet je je wel van tevoren aanmelden voor de proefduik. Daarvoor, of voor meer informatie, ga je naar https://www.duikteamgejo.nl/introductieduik/ Bellen kan ook: Peter Fokkinga, telefoonnummer: 06-17512548 (na 19.00 uur). Ga jij de uitdaging aan en word jij een duikbuddy?


Containers

VLEUTEN > Vanaf maandag 24 augustus gaat de gemeente aan de slag met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers aan de Emmalaan, Julianalaan, Nassaustraat, Prins Bernhardstraat, Prins Hendrikweg en Vleuterweideweg. Wij graven een gat en plaatsen een betonput op de plek waar een ondergrondse container voor restafval komt. Deze betonputten dekken we tijdelijk af met een betonplaat. De werkzaamheden duren hoogstens één dag per betonput', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'Het is mogelijk dat we kabels en leidingen vinden die we niet vonden tijdens het graven van de proefsleuven. Dat kan omdat we bij het plaatsen van betonputten dieper graven dan bij de proefsleuven. Hierdoor kunnen de werkzaamheden langer duren dan verwacht. Tijdelijk geldt een parkeerverbod en wegsleepregeling. Hiervoor plaatsen wij borden. Daarnaast kunt u last hebben van geluid, een tijdelijk slechtere bestrating en een beperkte toegang in de straat. De aannemer van de gemeente herstelt binnen twee werkdagen het straatwerk. Het kan voorkomen dat de betonnen put niet meteen geplaatst kan worden. De put staat dan tijdelijk bovengronds op een veilige plek in de wijk. U kunt enige overlast hebben van de werkzaamheden. Wij vragen hier uw begrip voor. U ontvangt opnieuw van ons bericht zodra de containers geplaatst zijn en u deze kunt gaan gebruiken. Tot die tijd zet u uw restafval, zoals u gewend bent, op de ophaaldagen op straat.