Afpersers

LEIDSCHE RIJN > De politie in Leidsche Rijn heeft twee tieners opgepakt die een leeftijdsgenoot voor een lange periode hebben afgeperst. De 16-jarigen moeten zich later voor de kinderrechter verantwoorden. In de tussentijd mogen ze geen contact hebben met elkaar en met het slachtoffer. Ook krijgen ze een gebiedsverbod voor de wijk Terwijde van minimaal 90 dagen.


Snelle Fiets

VLEUTEN > De politie in Vleuten heeft een snelle fietser aangehouden en bekeurd. '16-jarige fietst met gemak 40 km op een elektrische fiets.. Zoef-zoef nogal snel maar ook nogal onveilig. Fiets bleek opgevoerd. Uit verkeer genomen en boete van 140 euro voor bestuurder', aldus de politie op twitter.


Inbraak

MAARSSENBROEK > In verband met het onderzoek naar meerdere woninginbraken, is de recherche op zoek naar de eigenaar van gereedschap. Het gereedschap is aangetroffen bij een inbraak in Fazantenkamp maar is niet van de bewoner. Woon je in de omgeving van Maarssenbroek en is het gereedschap van jou? Bel 0900-8844. Kijk voor een afbeelding op www.varnws.nl.


Straatroof

MAARSSENBROEK > Op woensdag 12 augustus omstreeks 23.00 uur is een jongen beroofd in Bloemstede bij de fietstunnel naar Duivenkamp. De 3 verdachten zijn op de fiets gevlucht via Duivenkamp en bij Bisonspoor uit het zicht geraakt. De eerste jongen had een donkere huidskleur, donkere kleding, capuchon, sporttas, 180 centimeter lang en 17/ 20 jaar oud. De tweede verdachte heeft een donkere huidskleur, droeg donkere kleding met donkere pet. Hij was ook 180 centimeter lang en 17/ 20 jaar oud. De derde dader had een donkere huidskleur en droeg donkere kleding en hij was 1 meter 60 met kort zwart haar.