M2000 wil eind aan overlast straatraces

Optrekken, ronkende motoren en te hard en gevaarlijk rijden

MAARSSENBROEK > M2000 wil dat de gemeente en politie maatregelen nemen tegen de overlast van straatraces op de wegen in en rond Maarssenbroek, Vleuten en Loenen.

Fractievoorzitter Riëtte Habes van M2000 ergert zich aan de overlast voor bewoners en andere weggebruikers en het probleem lijkt alleen maar groter te worden.
'Het gaat om overlast gevend rijgedrag van zowel auto’s als motoren (illegale wegraces; te hard of roekeloos hard rijden; met ronkende motoren optrekken) op de Verbindingsweg, Ruimteweg en Safariweg in Maarssenbroek; de Zuilense Ring en de N201.
Ook vinden daar regelmatig optrekracejes (onder de weggebruikers 'Kill' geheten) of informele wegraces plaatst. Net als even buiten onze gemeente bij de Heldinnenlaan, Cartesiusweg en op de A2', zo stelt fractievoorzitter Habes in vragen aan het college.
'Zijn deze plekken door de gemeente of door de politie in kaart gebracht naar aanleiding van meldingen of ongevallen?
Is het bekend op welk moment van de dag en welk seizoen dit soort overlast gevend rijgedrag met name plaatsvindt? Is daar een trend in te zien (tijdstip, seizoen, frequentie, locatie)? Hoe veelvuldig wordt er door inwoners melding gemaakt van dergelijke overlast?'
M2000 wil weten waar inwoners dergelijke overlast kunnen melden en of er al überhaupt gehandhaafd wordt op de locaties.
'Is de gemeente bekend met de pilot die op dit moment wordt gestart in Rotterdam om 'showbinkengedrag' en de overlast die dit geeft in kaart te brengen?'

Die Rotterdamse pilot lijkt de Maarssense partij ook wel wat.
'Is een dergelijke pilot in onze gemeente op bepaalde plekken ook uitvoerbaar? Wat zouden de eventuele kosten zijn om een dergelijke meting en monitoring uit te voeren?, zo wil de fractie weten van het college en de politie.