Ommuurde stad

UTRECHT > Het Centraal Museum toont in de periode 12 september t/m 17 januari 2021 een tentoonstelling met als titel : De ommuurde stad. In samenwerking met het museum verzorgt het Gilde Utrecht stadwandelingen die aansluiten bij de tentoonstelling.

De wandeling voert u langs de plekken in de binnenstad die een rol hebben gespeeld in de verdediging van de stad vanaf 1122, het jaar waarin Utrecht Stadsrechten kreeg en daarmee de mogelijkheid om zich te verdedigen. Tijdens een wandeling van anderhalf uur zal de gids u langs mooie plekken voeren en een interessant verhaal vertellen.

De data waarop we wandelen zijn: zaterdag 19 en donderdag 24 september, zaterdag 10 en donderdag 22 oktober, zaterdag 7 en donderdag 19 november, zaterdag 12 en donderdag 17 december, zaterdag 9 en donderdag 14 januari 2021. In verband met corona zullen de groepen niet groter dan 6 personen zijn excl. de gids. Bij meerdere gezinsleden, maximaal 9 personen. We vertrekken vanaf de bushalte tegenover de Louis Hartlooperbioscoop (Ledig Erf) telkens om 13.30 uur.

U kunt zich aanmelden voor de door u gekozen datum bij het Gilde Utrecht, Lange Smeestraat 7, telefoon 030-2343252 op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Aanmelden kan ook per e-mail met vermelding van uw telefoonnummer via post@gildeutrecht.nl .De kosten bedragen 8,00 euro p.p.,kinderen en U-Pas 4,00 euro. Betaling geschiedt via het Gildekantoor.


GoudInkoopBus

VLEUTEN > Nu is het moment om uw oude goud te verkopen!! Heeft u nog thuis oude sieraden, munten of zelfs een goudbaar liggen? De afgelopen week steeg de goudprijs tot het hoogste niveau in jaren. Oude sieraden, en ring of armband die niet meer worden gedragen of het sieraden kistje van oma en eventueel een geërfde gouden munt brengt echt veel geld op. In de GoudInkoopBus merken we door de stijgende goudprijs nu al een flinke toename van goud en zilver wat wordt ingeleverd. Ook sieraden met stenen bezet of tandengoud alles wordt aangeboden. De GoudInkoopbus staat dinsdag 1 september in Vleuten op de kop van de markt aan de Hindersteinlaan.


Pluktuin

LEIDSCHE RIJN > Daar word je nou vrolijk van! De mooiste bloemen in je eigen, pure bos bloemen uit de pluktuin van Steede Hoge Woerd. Pluk een bosje voor jezelf of samen met de kids. De pluktuin is vanaf eind juli prachtig. De korenbloemen, dahlia’s en ijzerhard staan nu voor je klaar. Enkele bloemen groeien nog en bloeien nu nog niet. Een goede reden om deze zomer meerdere keren te komen plukken, je boeket ziet er elke keer anders uit! De pluktuin is open t/m 30 september 2020.

Volg de pluktuin op Instagram voor de laatste updates. Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern.