Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Schemerlamp kapot? Een probleem met je koffiezetapparaat? Repair Café Leidsche Rijn is zaterdag 5 september (13.00 - 17.00 uur) open! Je moet van tevoren wel een telefonische afspraak maken (tel. 06-20180104, Jeroen Bosch). Dan helpen de handige vrijwilligers je graag bij de reparatie van allerlei spullen. Lampen, huishoudelijke apparaten, elektronica (cd- en dvd-spelers, printers), gereedschap, speelgoed en fietsen… Alles wordt aangepakt, behalve kleding en ander textiel. Iedereen is welkom! Adres: Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk). Er zijn consumpties verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Toegang tot het Repair Café is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: jrc.bosch@gmail.com, tel. 06-20180104 (Jeroen Bosch). Website Repair Cafés in Utrecht: repaircafe-utrecht.nl.


Gitaarcursus

MAARSSEN > Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt dit najaar, wegens groot succes, opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar, voor leerkrachten in het basisonderwijs, voor ouders en grootouders. Een leuke, korte beginnerscursus waarbij u de techniek vlot onder de knie krijgt. De cursus omvat tien lessen van een uur op zaterdag van 09.15-10.15 uur in het gebouw van de muziekschool aan de Gaslaan 12 in Maarssen. De lesdata zijn: 7, 14, 21 en 28 november, 5 en 12 december, 9, 16, 23 en 30 januari 2021. U dient bij de cursussen zelf voor een instrument te zorgen. De kosten bedragen 220 euro, inclusief lesmateriaal en de gitaardocent is Frank Mommers. Heeft u vragen, dan kunt u gerust contact met hem opnemen: tel. 06-52420984 of e-mail: f.mommers @casema.nl. Website: www.frank-mommers.com. De cursussen gaan door bij voldoende inschrijvingen en het is ook mogelijk om, in overleg, een cursus op locatie te verzorgen.


Open atelier

VLEUTEN > Martha Goedings en Marloes Wijtsma, kunstenaars van @kunstlint hebben hun atelier geopend voor de Landelijke atelierdagen op 5 en 6 september van 12.00 - 17.00 uur. Dit evenement zou al in het voorjaar plaatsvinden maar kon helaas geen doorgang vinden ivm de pandemie. Nu is het het eerste grote kunstevenement dat kleinschalig gehouden kan worden en daar zijn ze heel blij mee. Want wat is kunst als het niet bewonderd kan worden? U bent van harte uitgenodigd in de ateliers. In beide ateliers is voldoende ruimte om 1,5 m afstand te houden. Tussen de ateliers ligt het prachtige Máximapark. Wandelend of fietsend maar 1,2 km van elkaar verwijderd. Martha Goedings Alendorperweg 10A Vleuten www.marthagoedings.nl Marloes Wijtsma, Schaduwrijk 28 De Meern www.marloeswijtsma.nl.


Podium Hoge Woerd

LEIDSCHE RIJN > Na een theaterloze periode opent Podium Hoge Woerd op 3 september zijn deuren. Voor de zomer heeft het theater samen met het personeel, de acteurs én het publiek geoefend om een bezoek aan het theater veilig te laten plaatsvinden. Kaarten zijn alleen online te koop via de website: www.podiumhogewoerd.nl.