Klaverjassen

HAARZUILENS > Klaverjasclub Haarzuilens start het nieuwe seizoen op donderdagavond 10 september om 19.30 uur om de 14 dagen in Hoeve Wielrevelt en eindigt op 12 mei 2021. De bijdrage per avond is twee euro.
Er wordt gezorgd voor veiligheidsmaatregelen, zoals ontsmetten en de nodige afstand. Er worden drie spelletjes gespeeld met wisseling van maat. Per avond zijn er drie prijsjes te winnen en wel bij de eerste melding van 50 en 70 roem en bij een pan. Ook zijn er drie keer in het seizoen grotere prijzen te winnen in de vorm van waardebonnen. Nieuwe leden zijn van harte welkom en mogen zo aanschuiven. Het adres van Hoeve Wielrevelt is Thematerweg 10 D, 3455SN te Haarzuilens. Voor informatie kunt u contact opnemen met: Ben Schrijvers tel. (030) 2627518.


Buitenbanjers

WOERDEN > De Buitenbanjers is een vaste groep kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die maandelijks een IVN natuuractiviteit hebben. Hun vaste onderkomen is het NME Centrum InBredius. Vanuit dit centrum ontdekken ze de natuur en het landschap op het Landgoed Bredius. Van natuur knutselen, wilgen knotten, vogels kijken en natuurspeurtochten leren de Buitenbanjers op een speelse manier de natuur kennen.

Zaterdag 5 september vieren ze van 10.00 tot 19.00 uur met de groep de gehele dag hun 10-jarig bestaan op het Landgoed Bredius in het NME Centrum (Kievitstraat 42, Woerden. Klein stukje park inlopen). De gehele dag bestaat uit natuuractiviteiten. Om 13.00 uur komen er 2 medewerkers van Exotus Serpenti uit Zoetermeer met 8 levende reptielen zoals verschillende slangen en kameleons om daar over te komen vertellen onder het motto: durf jij een slang te aaien?

Voor verdere inlichtingen Andre van Kleinwee, coördinator van de Buitenbanjers andrevankleinwee@ziggo.nl.


Opschoondag

HARMELEN > Het is weer de hoogste tijd voor een Opschoondag in Harmelen! Op zaterdag 19 september vindt de World Cleanup Day plaats en hierbij willen ze zich graag aansluiten. Ze hopen dat jullie weer mee willen doen. Het uitdelen van de knijpers, handschoenen, vuilniszakken en handschoenen gebeurt in principe buiten. Om de mensen meer te spreiden kunnen deze zaken tussen 9.00 en 10.00 uur opgehaald worden bij het Dorpshuis (Schoollaan 8). Ze zorgen ervoor dat de spullen gedesinfecteerd zijn en ze vragen van jullie om de 1,5 meter afstand te bewaren bij de uitgifte. Verder is het verzoek om zoveel mogelijk met groepjes te lopen uit één huishouden. Om 12.30 uur staat er natuurlijk weer koffie/thee met taart voor jullie klaar na het opruimen. Ook dan houden ze zich aan de 1,5 meter afstand. Zij hebben er zin in en ze hopen dat het een fantastische ochtend gaat worden. Willen jullie doorgeven of jullie aanwezig kunnen zijn en of je een eigen knijper meeneemt? Dit kan bij Marjan van Wijk van de werkgroep leefbaarheid Harmelen: mfjvanwijk@ziggo.nl. Voor meer informatie over het programma en de organisatie kunt u ook terecht bij Marjan van Wijk van de werkgroep leefbaarheid Harmelen.