Vanuit de Broederschapshuisjes werd de webinar gegeven.
Vanuit de Broederschapshuisjes werd de webinar gegeven.

Webinar Historische Vereniging groot succes

VLEUTEN > De eerste webinar van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn smaakt naar meer.


De lezing ging over 8000 jaar geschiedenis van Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije en werd gegeven door voorzitter van de Historische Vereniging Gerda Oskam, die live in de Broederschapshuisjes een presentatie hield voor zo’n 70 kijkers (inclusief gezinsleden).
De inleiding, de afsluiting en het bijhouden van de vragen die via de chatfunctie werden gesteld, werd gedaan door Evalien van ’t Veen. De techniek werd verzorgd door Wim de Vrankrijker en Mats Koning.

Het thema was hoe het water de geschiedenis en het gebruik van het land heeft bepaald in Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije.
Oskam: '8000 jaar geschiedenis en dan ook nog over een groot gebied is natuurlijk niet in detail en in alle facetten te behandelen, daarom was de insteek ook het ‘water-weiland-wonen’.

Voor veel bewoners wierp dat toch weer een andere blik op de plek waar we wonen.'

Op de eerste webinar kwamen dusdanig veel positieve reacties dat de Historische Vereniging dergelijke webinars vaker gaat organiseren.
Iedereen kan de livestream over ‘water-weiland-wonen in Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije’ bekijken op You Tube.
De eerstvolgende fysieke lezing gaat over dominee Camphuysen die in 1630 verbannen werd uit Vleuten.
Deze lezing is op 23 september in de Torenpleinkerk en u kunt zich opgeven via activiteiten@histvervdmh.nl.
De eerstvolgende webinar zal in november plaatsvinden.