Ongeluk

DE MEERN > Bij een ongeluk zondagochtend met een lijnbus in De Meern zijn twee gewonden gevallen, mensen die in de bus zaten. De chauffeur reed op de Rijksstraatweg tegen een boom en een lantaarnpaal. De oorzaak is nog niet duidelijk. Door de botsing werd zowel de boom als de lantaarnpaal uit de grond gerukt. De chauffeur bleef ongedeerd.


Autokraken

VLEUTEN > De politie is op zoek naar getuigen van een autokraak aan de Wintertuinlaan. In de nacht van zaterdag op zondag tussen 03.40 en 03.50 uur is er ingebroken in twee voertuigen. Iets gezien / gehoord? Neem dan contact op met 0900-8844.


Hennepkwekerij

LEIDSCHE RIJN > Je ligt lekker te slapen en schrikt wakker door het brandalarm dat afgaat. Het gebeurde maandagnacht bij bewoners aan de Hogeweide in Utrecht. Ze zagen dat er water door het plafond naar beneden kwam. De politie en brandweer werden gealarmeerd en kwamen ter plaatse. In de woning van de bovenburen troffen ze 3 tenten vol met hennepplanten en een waterravage aan. Er werden ca. 260 planten aangetroffen. Inmiddels is de kwekerij opgeruimd en het onderzoek loopt.


Verkeerslichten

MAARSSENBROEK > De herstelwerkzaamheden aan de verkeersregelinstallatie op de Ruimteweg in Maarssenbroek ter hoogte van de McDonalds gaat dinsdag beginnen, zo laat de gemeente weten op vragen van VARnws. Er wordt na de ochtendspits gestart met de werkzaamheden en diezelfde dag voor 95% afgerond. De platen achter de verkeerslichten worden gemonteerd als deze weer voorradig zijn. Gedurende de tijd dat gewerkt wordt, worden verkeersregelaars ingezet. Alle kosten worden geclaimd bij de verzekering van de veroorzakers van het ongeluk vorige week.