Afbeelding
Vleuten en De Meern Schoon! (vormgeving: 100 Kilo)

Vleuten en De Meern Schoon in actie

World Cleanup Day voor de grote schoonmaakbeurt

VLEUTEN-DE MEERN > Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie worden in ruim 180 landen acties gehouden om onze planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.


Ook in Vleuten en De Meern worden door tientallen vrijwilligers de vuilknijpers en de zakken weer uit de kast gehaald. De grote schoonmaak is inmiddels een traditie en helaas nog steeds elk jaar nodig. Het doel? Het dicht bij huis opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil op straat en uit het openbaar groen. En ook het verkrijgen van informatie over het soort afval dat op straat ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is belangrijk bij het vinden van structurele oplossingen tegen de vervuiling. Wie wil kan het afval vastleggen met de Litterati-app. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Zowel in Vleuten als De Meern starten de opruimacties om 10.00 uur. Buiten op locatie worden vuilknijpers, vuilniszakken, hesjes en handschoenen uitgereikt aan de deelnemers en kun je aangeven waar je wilt gaan opruimen. Uiteraard staat gezondheid voorop en houden ze zich aan de corona-preventiemaatregelen.

In Vleuten kun je vanaf 10.00 uur je materiaal ophalen bij het Raadhuis Vleuten aan de Pastoor Ohllaan 39. Om 12.00 uur kun je het zwerfafval en de spullen bij het Raadhuis inleveren.
Aanmelden kan via: m.vendrig@telfort.nl (Marjolijn Vendrig).

In De Meern is het verzamelen vanaf vanaf 10.00 uur bij de Azotod De Meern aan Meerndijk 126. Om 12.00 uur kun je het zwerfafval en de spullen bij de Azotod inleveren.
Aanmelden kan via: saskia@sidlerorganizing.nl bij Saskia Sidler.

Tussen 12.00 en 13.00 uur kan iedere deelnemer - op 1,5 meter afstand - een heerlijk puntzakje friet (van de Dapp frietfiets) komen eten bij het Raadhuis Vleuten aan de Pastoor Ohllaan 39.