Castellum

LEIDSCHE RIJN > Ga kosteloos mee op ontdekkingstocht over het buitenterrein van het Castellum! Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 september neemt een rondleider je mee langs de schatten van de Hoge Woerd: van de constructie van het Castellum, langs het voormalige badhuis, het voormalige stroomgebied van de Rijn en langs interessante locaties waar belangrijke opgravingen gedaan zijn. Reserveren is verplicht, maximaal 15 deelnemers per rondleiding. Tijden: 10.00; 12.00; 14.00 en 16.00 uur.


Zingen

IJSSELSTEIN > Mannenkoor Deo Datus is weer gestart. Deo Datus is een Christelijk Regionaal Mannenkoor in IJsselstein met nu ca. 35 leden. Sommige leden zijn al lid sinds de oprichting in 1981. Dat illustreert de betrokkenheid van de leden bij dit koor. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van meer dan 300 muziekstukken in diverse talen. Het koor repeteert wekelijks van 19.45-22.00 uur in de grote zaal van het ’t Kruispunt Touwlaan 36 in IJsselstein. Meer info: www.crmdeodatus.nl.


Overweeghuis

UTRECHT > Burgerinitiatief in Utrecht zoekt vrijwilligers voor het starten van een Overweeghuis voor prostituees. Na de succesvolle start van het Overweeghuis in Groningen nemen ook burgers in Utrecht initiatief om een opvanghuis te starten, voor mensen die in de prostitutie werken. Aanleiding voor het initiatief is de sluiting van de Utrechtse tippelzone, die in 2021 gepland staat. Initiatiefnemers van het Overweeghuis willen tijdelijke opvang bieden aan mensen die op de tippelzone of in Utrechtse clubs werkzaam zijn, zodat ze in alle rust kunnen overwegen of ze willen uitstappen. 'Op eigen kracht uit de prostitutie stappen is vaak niet eenvoudig. Daarom willen we deze mensen de gelegenheid geven om, los van hun omstandigheden, na te denken over wat zij willen met hun leven. De keuze om uit te stappen of in de prostitutie te blijven, laten we bij de mensen zelf.' aldus Evelien Roukema, een van de initiatiefnemers van het project. De groep initiatiefnemers is op zoek naar meer mensen die willen meedenken over het project of als vrijwilliger willen meewerken. Op dinsdag 15 september organiseren zij een informatieavond voor geïnteresseerden. De avond vindt plaats in de hal van het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2 en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. In verband met corona worden bezoekers verzocht zich van tevoren voor de avond aan te melden via evelienroukema@live.nl.


Kamers met Aandacht

UTRECHT > Op donderdag 24 september organiseert stichting Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer aan een kwetsbare jongere. Kamers met Aandacht werft kamers voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die net even een tussenstapje nodig hebben om geheel zelfstandig te kunnen wonen. Geïnteresseerden kunnen een mailtje te sturen naar lein@kamersmetaandacht.nl waarna men een uitnodiging ontvangt.