Barbecue De Schalm

DE MEERN > Als opening van het nieuwe seizoen starten wij weer met onze heerlijke barbecue. Buurtbewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn kunnen lekker aanschuiven bij onze barbecue met voorgerecht en een heerlijk toetje, vrijdag 25 september in De Schalm om 17.00 uur. De prijs is inclusief 1 drankje 12,50 euro. Ook leden van de KBO kunnen na afloop van de gezellige middag bij ons aanschuiven na aanmelding en betaling. Aanmelden bij De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern, een e-mail aan o.asperen@schalmdemeern.nl. of bellen (030) 6662609. Aanmelden/afmelden kan tot uiterlijk 23 september. Is een nog niet-betaalde reservering niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.


GoudInkoopBus

VLEUTEN > Nu is het moment om uw oude goud te verkopen. Heeft u thuis nog oude sieraden, munten of zelfs een goudbaar liggen? De afgelopen week steeg de goudprijs tot het hoogste niveau in jaren. Oude sieraden, een ring of armband die niet meer worden gedragen of het sieraden kistje van oma en eventueel een geërfde gouden munt brengt echt veel geld op. In de GoudInkoopBus merken we door de stijgende goudprijs nu al een flinke toename van goud en zilver dat wordt ingeleverd. Ook sieraden met stenen bezet of tandengoud alles wordt aangeboden. De GoudInkoopbus staat dinsdag 15 september in Vleuten op de kop van de markt aan de Hindersteinlaan van 10.00 tot 16.30 uur. Kom langs in de bus en laat uw goud en zilver taxeren: u zult versteld staan wat u hiervoor terugkrijgt. Kijk ook op https://goudgeldbus.nl.


Opschoondag

LEIDSCHE RIJN > De agenda van de vrijwilligers van het Máximapark is momenteel vrij leeg vanwege de maatregelen rondom corona. Een activiteit kunnen we wel laten doorgaan: op zaterdag 19 september doen we mee met de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon. Vele mensen maken dankbaar gebruik van het park in deze periode, vele mensen kunnen het park ook schoonhouden. Doe je ook mee? Tussen 9.00 uur en 10.00 uur kan je buiten voor de werkschuur Alendorperweg 2A te Vleuten (let op: dit is een nieuw adres) vuilniszakken en afvalknijpers ophalen om op eigen gelegenheid in het park en omliggende wijken het zwerfvuil op te rapen. De gemeente zorgt voor de knijpers en zakken. Na afloop, zo rond 12.00 uur, kan het materiaal weer ingeleverd worden op de Alendorperweg 2A. Graag aanmelden, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten, op: vrijwilligers@maximapark.nl.


Regenboogviering

WOERDEN > Op zondagmiddag 11 oktober (Coming Out Day) zal er door diverse kerken uit Woerden samen met Coming Out Woerden een Regenboogviering worden gehouden. Na feestelijke vieringen in de Petruskerk (2018) en de Bonaventurakerk (2019) wordt deze 3e editie gehouden in de Opstandingskerk, gelegen aan de Wilhelminaweg. Meer informatie over de viering en aanmelden is spoedig te vinden op: www.kerkwebwoerden.nl/regenboogviering.