Lezingenreeks over architectuur

MAARSSEN > Altijd al iets meer willen weten over architectuur in de Middeleeuwen? Dan is dit nu de kans.



De Lezingenreeks over architectuur door Robert Guinée is voor iedereen toegankelijk, die iets wil opsteken over het bouwen in een fascinerend tijdperk. Robert Guinée vertelt op eigen enthousiaste en begrijpelijke wijze over gebouwen uit de Middeleeuwen.
De restauratie-architect laat zien wat er allemaal speelde van het jaar 500 tot 1500. Architectuur is zijn passie, die hij graag uitdraagt en deelt met zijn publiek. Met eigen fotomateriaal worden gebouwen uit dit tijdperk belicht en uitgediept: kerken, abdijen en kastelen, maar ook burgerlijke gebouwen en vakwerkarchitectuur komen aan bod.

De start is dinsdag 15 september met de vroeg-Middeleeuwse bouwkunst, gevolgd door Karolingische bouwwerken uit de tijd van Karel de Grote op 22 september. Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.robertguinee.nl.
Van alle lezingen wordt aan de toehoorders een hand-out beschikbaar gesteld.
Deelnemers betalen 150 euro voor 10 avonden of 17,50 euro per avond, inclusief koffie of thee.

Uiteraard is de zaal in ’t Tref-punt, Kerkweg in Maarssen-Dorp (naast de Dorpskerk) volledig ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, inzake de bestrijding van het coronavirus. Graag vooraf aanmelden via Robert Guinée, info@robertguinee.nl of 06-51305372.