Rouw in mijn hart

BREUKELEN > Stichting Als kanker je raakt verzorgt op woensdag 7 oktober de kleinschalige ontmoeting ‘Rouw in mijn hart’ voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan kanker of aan een andere ziekte. Iedereen is welkom van 10.30 tot 14.00 uur in de De Bovenkamer, Poeldijk 9 in Breukelen. Wanneer iemand van wie je houdt is overleden, is dit een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Er is rouw in je hart, de wereld om je heen lijkt stil te staan. Niets is meer zoals het was. Deze dag is voor iedereen die een weg zoekt in het leven met het verlies, maar ook in het leven dat verder gaat. Er wordt op meerdere manieren stilgestaan bij ‘Rouw in mijn hart’. Er is ruimte voor gesprek en een symbolische verwerking. Karin Smit begeleidt de dag. Marie Louise Folkerts verzorgt een creatieve workshop. Er is ruimte voor 12 deelnemers. Graag vooraf aanmelden op www.alskankerjeraakt.nl of e-mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl.


Torenpleinkerk

VLEUTEN > Midden op de dag, midden in het dorp. Wanneer in het klooster de bel gaat legt iedereen zijn werk neer om naar de kerk te gaan. Die onderbreking blijkt heilzaam te zijn, ook voor het werk dat je later weer oppakt. Elke dinsdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur is de Torenpleinkerk midden in het dorp Vleuten open. Het licht brandt en het prachtig gerestaureerde Bätzorgel wordt bespeeld. U kunt een kaarsje branden en iets brengen voor de voedselbank. Mooier kunnen we het voor u niet maken. Dus alle thuiswerkers en anderen: wees welkom voor een break midden op de dag in de kerk.


Zonnebloem

HARMELEN > Vrijdag trokken de vrijwilligers van de Zonnebloem eropuit om diverse gasten in de bloemetjes te zetten. Een jaarlijkse traditie van deze vereniging om diverse gasten te verrassen met hoe kan het anders: een prachtige bos zonnebloemen. Deze geste stellen de gasten zeer op prijs en de reacties waren weer overweldigend. Maar de activiteiten waren nog niet aan een eind want zondag werd de traditionele fietstocht door de Zonnebloem georganiseerd. Het was supermooi fietsweer dus er trokken ruim 150 enthousiaste fietsers op pad om een mooie fietstocht te rijden. Onderweg werden de fietsers verrast met wat lekkers en bij thuiskomst stond er op het terras van De Kloosterhoeve een heerlijk drankje klaar. Als Zonnebloem kijken we terug op een heel geslaagd weekend.


Repair Café

HARMELEN > Op zaterdag 19 september is, na een lange periode van sluiting, het Repair Café weer open. U kunt terecht in de Bavohof De Joncheerelaan 7 in Harmelen. Daar staan tussen 10.00 en 12.00 uur handige vrijwilligers klaar om samen met de bezoekers kapotte spullen te repareren. Het is een geweldige kans om niet alles te hoeven weggooien. Naast een fietsenmaker, naaister, elektriciens en een meubelmaker, die er zijn om u te helpen met reparaties, is er ook gelegenheid om uw messen, scharen en tuingereedschap te laten slijpen.