Bridgedrive

DE MEERN > Vrijdag 18 september gaan ze, bij voldoende belangstelling, weer starten met de 3e vrijdag van de maand bridgedrive in De Roef aan de Touwslagerslaan in De Meern. Iedereen (ook degenen die op de vaste lijst staan) moet zichzelf of per paar aanmelden (liefst per mail vóór 18 september) bij Mieke en Jan van Oostrum. tel. (030) 2200935, mail janmieke@casema.nl. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Deelname bedraagt 6 euro per paar. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen.


Blaashal

MAARSSEN > Ook dit bijzondere jaar is de blaashal weer beschikbaar bij Luck Raeck voor het overdekt tennissen gedurende de herfst- en winterperiode. Dus voor iedereen die graag een balletje wil slaan! Zowel Luck Raeck-leden als niet-leden of leden van andere verenigingen kunnen een baan huren in blaashal op sportpark Daalseweide. De hal is beschikbaar voor deze zogenaamde ‘vrije verhuur’ van 19 september 2020 tot en met 19 maart 2021. Wil je weten wat er mogelijk is voor de vaste verhuur? Stuur een e-mail naar blaashalverhuur@luckraeck.nl met je voorkeursdag/tijd en dan kunnen ze kijken welke banen ze nog beschikbaar hebben. Op 10 zondagochtenden starten ze dit najaar met een gemengd dubbel poultje. Aanvangstijdstip tussen 9.30 en 13.00 uur. Interesse om eens in een andere samenstelling tegen anderen te tennissen? Meld je aan of stuur een e-mail via blaashalverhuur@luckraeck.nl.


Lezing

VLEUTEN > Op woensdag 23 september verzorgt de Historische Vereniging een lezing door Sander Wassing over radicale wederdopers. De lezing is ook digitaal te volgen. U kunt bij aanmelding aangeven of u hiervoor een link wilt ontvangen. Kosten hiervoor zijn 2,50 euro. Na aanmelding ontvangt u verdere uitleg over de procedure. De locatie is Torenpleinkerk, Schoolstraat 5 te Vleuten. Datum: woensdag 23 september. Aanvang 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur. Kosten 5 euro per persoon. Leden HV 2,50 euro korting. Graag vooraf opgeven via activiteiten@histvervdmh.nl. Uiteraard volgen zij alle Covid-19-richtlijnen vanuit het RIVM. Blijf daarom ook de berichtgeving volgen aangaande deze activiteit!


Zaden

UTRECHT > De herfst is begonnen en dat betekent een nieuwe fase voor bomen en struiken. Na de bloei is het nu tijd voor de vruchten, zaden en noten. Ze zijn nuttig voor dieren om de winter door te komen, maar zaden en vruchten zijn ook mooi en er is veel over te vertellen. In het tuinencomplex De Driehoek staan genoeg bomen en struiken om een interessante excursie te kunnen houden op zaterdag 3 oktober 14.00 - 16.00 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is gratis. Een vrijwillige (contante) bijdrage wordt op prijs gesteld. Startpunt wordt doorgeven na aanmelding, aanmelden via stadsnatuur@hotmail.com. Ze hebben een coronaprotocol voor een veilige excursie voor iedereen. Mocht u daar vragen over hebben, mail dan naar: stadsnatuur@hotmail.com.