Handbal

LEIDSCHE RIJN > Altijd al een keer kennis willen maken met de sport Handbal? Dan is dit je kans! Op zaterdag 3 oktober verzorgt Lint-Wurmpie i.s.m. Handbal Vereniging Leidsche Rijn (HVLR) een handbalclinic voor basisschoolkinderen in Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn van 6 t/m 12 jaar oud. Tijdens de clinic komen verschillende spelvormen aan bod en kun je punten scoren bij het gatendoek en de snelheidsmeter. De handbalclinic is op het handbalveld bij Sportpark Fletiomare Oost (Europaweg 48. Aanmelden via: debbie@limeskind.nl.
Kosten: 5 euro (vooraf te betalen via overschrijving). Na de clinic zijn maar liefst 4 gratis proeflessen te volgen bij Handbal Vereniging Leidsche Rijn (HVLR). Meer informatie over de vereniging: www.hvleidscherijn.nl.


Fotowedstrijd

REGIO > U heeft nog tot-en-met woensdag 30 september de tijd om mee te doen aan de fotowedstrijd van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Het thema van dit jaar is ‘Iconen van de Oude Hollandse Waterlinie’. Fotografeer een monument of object van de Oude Hollandse Waterlinie en maak kans op een mooie prijs. De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van 150 euro, de tweede prijs van 100 euro en de derde prijs van 50 euro. U kunt maximaal drie foto’s opsturen naar contact@ohwl.nl. Belangrijke voorwaarden zijn dat de foto is genomen binnen het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie, dat de foto niet ouder is dan twee jaar en dat de foto minimaal 1,5 MB groot is. Een onafhankelijke jury zal de foto’s beoordelen. Uiterlijk (donderdag) 15 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. De winnaars ontvangen hiervan bericht via de e-mail. De uitslag zal ook op onze website worden gepubliceerd.


Gildewandeling

UTRECHT > Op woensdag 9 oktober zal gildegids Bart Seidel u laten ontdekken wat Karel V voor Utrecht betekend heeft. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Waarom heet dat luxe hotel Karel V? De Koning van Hispanje hebben we altijd geëerd weten we van het Wilhelmus. Plus Ultre is zijn motto: zijn rijk werd steeds groter en de zon ging er nooit onder. In Utrecht liet hij in de zestiende eeuw zijn sporen na in Utrecht: het stadhuis, een dwangburcht, de Bastions. We hebben zelfs onze Paus aan hem te danken!

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoon (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer).

Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.


Schaken

LEIDSCHE RIJN > Zondag 27 september om 11.00 uur is er weer een leuke workshop schaken voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De locatie is bij de schaaktafels in het Máximapark. Bij de workshop worden alle coronaregels in acht genomen.