Zooitje

VLEUTERWEIDE > Verbazing en ergernis bij de politie Vleuten-De Meern over het gedrag van de jeugd bij de JOP aan de Burchtpromenade bij Centrum Vleuterweide. 'World Clean Up Day is zeker aan de bezoekers van de JOP op de Burchtpromenade voorbijgegaan. En dan je pizzadozen en blikjes op de grond mikken terwijl je bijna IN de afvalbak staat hè. ', aldus de politie op twitter.


Overlast

VLEUTEN > De politie Vleuten-De Meern heeft de afgelopen weken extra toezicht gehouden op en rond het Torenplein in Vleuten. Aanleiding was de toenemende overlast van rondhangende jongeren. ‘Afgelopen weken verscherpt toezicht op overlast Torenplein. We willen deze mooie plek graag schoon en veilig houden. Helaas al 7 bekeuringen uit moeten delen’, aldus de politie op twitter.


Lachgas

VLEUTEN > Lachgasgebruikers in De Meern hadden kennelijk zoveel lol dat ze ondanks bekeuringen gewoon doorgingen. Op de Vicuslaan kregen de twee een bon, maar daarna gingen ze vrolijk verder. Daarop kregen de gebruikers nog een keer twee bekeuringen. Ook werd het lachgas in beslag genomen en kregen ze een rijverbod. De bestuurder liet zich daar niet door tegenhouden en ging later toch rijden. Nu is hij ook zijn rijbewijs en auto kwijt, laat de politie weten.


Mishandeling

LEIDSCHE RIJN > De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Kopenhagenstraat in Leidsche Rijn. Daar werd zaterdag een jongen volgens de politie 'vanuit het niets' geslagen. Het slachtoffer raakte daardoor gewond aan zijn gezicht. Getuigen die meer weten worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.