Bingo

DE MEERN > Op 30 september gaan ze starten met een nieuwe activiteit in De Schalm. Een bingomiddag voor ouderen. Op anderhalve meter afstand onderling, maar wel in een gezellige zaal. De zaal gaat open om 13.30 uur en de Bingo start om 14.00 uur. De entree is 6 euro pp. en daarvoor spelen ze 3 rondes bingo en 1 loterij. Reserveren verplicht, dit kan door een mail te sturen naar info@schalmdemeern.nl of even te bellen naar De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern.


Nijntje

UTRECHT > Dit najaar komt een speciale, Utregse versie uit van 'het feest van nijntje'. Herman van Veen vertaalt het boekje naar de Utrechtse streektaal. nijntje, het geesteskind van Dick Bruna, bestaat dit jaar 65 jaar. Het boekje gaat 'ut fees van nijntje in ut utregs' heten en verschijnt tegelijk met 'nijntje hef feest in twente', vertaald door Herman Finkers. In het voorjaar verschenen ook al versies in het Brabants, Amsterdams, Rotterdams, Zeeuws, Haags, Gronings en Fries. De speciale uitgaven van het kinderboekje vinden gretig aftrek. Uitgeverij Bornmeer heeft inmiddels meer dan 350.000 streektaal-nijntjes verkocht, zo meldt het AD/UN.


Busbaan

VLEUTEN > De Busbaan Dichterswijk gaat half november open. Na een jaar werkzaamheden aan de Van Zijstweg en Dr. M.A. Tellegenlaan rijden de bussen volgens planning dit najaar over de vernieuwde route, waarmee het HOV-netwerk tussen Utrecht Centraal en Vleuten gereed is. De Kanaalweg gaat wel later open dan gepland vanwege onvoorziene extra werkzaamheden. De onderdoorgang voor doorgaand fietsverkeer opent eind dit jaar, zo’n drie maanden later dan gepland. Het fietspad bovenlangs de Villa Jongerius volgt in het voorjaar. Belangrijkste reden voor de latere openstelling van de Kanaalweg is dat extra maatregelen genomen moesten worden om belangrijke warmte- en gasleidingen te beschermen. Daarnaast is ervoor gekozen om de monumentale kademuren en bruggen van de Villa Jongerius geheel te herstellen. Deze stonden op instorten en worden direct aangepakt. De bestaande Nelson Mandelabrug wordt uitgebreid met dekken aan beide kanten voor fietsers en voetgangers. Daarnaast is het brugdek verstevigd. De brug wordt begin oktober teruggeplaatst. De weg is daarom van vrijdag 2 oktober 10.00 uur tot maandag 5 oktober 6.30 uur afgesloten. Daarna volgen de laatste werkzaamheden aan fietspaden en rijbanen. Medio november moet alles klaar zijn. In de winter worden vervolgens nog 120 bomen en planten geplant.


Aanrijding

MAARSSEN > In de vroege ochtend van 21 september vond op de Zuilense Ring een aanrijding plaats. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 4.30 uur ter hoogte van de afslag Maarssen-Vleuten, in de richting van Utrecht, kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. Het gaat hierbij om een blauwe Volkswagen Golf en een grijze Opel Astra. De politie doet onderzoek naar de aanrijding. Heeft u gezien wat er gebeurde? Dan komen we graag met u in contact. Bel 0900-8844.