In Woerden zijn we er voor elkaar

WOERDEN > Van 1 tot en met 8 oktober is de nationale Week tegen de Eenzaamheid.


In deze week roept Hart voor Woerden alle inwoners van de regio op om extra in actie te komen tegen een groeiend probleem: eenzaamheid. Woerdense organisaties hebben activiteiten georganiseerd om inwoners bij elkaar te brengen en voor extra verbinding en interactie te zorgen.
Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben het aanbod bij elkaar gebracht tot een uitgebreid en divers activiteitenprogramma.
In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid organiseren lokale organisaties en bedrijven activiteiten om mensen bij elkaar te brengen en op die manier eenzaamheid tegen te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld een kaartavond met klaverjassen georganiseerd door Wijkcentrum Molenvliet, organiseert de Kunstkring een workshop beeldhouwen en kan er een proefles Aikido worden gevolgd.
Hoewel het aanbod ontzettend divers is, hebben alle activiteiten iets met elkaar gemeen: ze hebben allemaal als doel te verbinden.

Vrijwilligersorganisatie Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden hebben alle activiteiten samengebracht tot een volledig programma met elke dag tussen 1 en 8 oktober diverse workshops, activiteiten en meer.
Hiernaast besteden ze ook online aandacht aan de Week tegen de Eenzaamheid, bijvoorbeeld met een dagelijkse nieuwsbrief en posts op Facebook en Instagram. Geïnteresseerden voor de nieuwsbrief kunnen zich inschrijven via www.hartvoorwoerden.nl.