Geesberge sluit

MAARSSEN > Restaurant Geesberge stopt er mee. Ook het terras gaat dicht, zo laat het restaurant aan de Vecht bij Maarssen weten op de eigen facebookpagina. 'Lieve gasten van Geesberge, met pijn in ons hart delen we jullie mee dat wij na 27 september sluiten als restaurant. Wij zouden het daarom heel leuk vinden om jullie allemaal deze laatste week nog een keer te zien voor een gezellig praatje!
Zodat jij nog kan genieten van een uniek uitzicht, een borrelplank kan delen met je tafelgenoten en een drankje ernaast', aldus de eigenaar.


Oogstdankdag

HARMELEN > De MOV (Missie – Ontwikkeling – Vredeswerk) organiseert een verkoop van vele producten. De Moederdagactie kon helaas niet doorgaan vanwege corona maar met Oogstdankdag kunnen ze zich aan de regels houden en de verkoop door laten gaan. Ze willen u verrassen met een mooie aanbieding van bloemen en perkplanten, sierkalebassen, komkommers en tomaten, appels en peren. De verkoop is op vrijdag 2 oktober van 19.00 tot 20.30 uur. Bavohof Joncheerelaan 7. Zaterdag 3 oktober van 9.00 tot 12.00 uur bij de ingang van de Bavokerk Ambachtsheerelaan, Zondag 4 oktober vanaf 11.00 uur ingang Bavokerk. De opbrengst is voor de Stichting Kinderhulp in Togo. In 2010 hebben Jouke en Cécile Schat in Kpalimé, Togo, een medisch centrum opgericht, waar zij meer dan 25.000 kinderen, hun ouders en leraren hebben geleerd om ziekten te voorkomen. Wasbakjes en zeep werden op de scholen uitgereikt. Hopelijk hebben zij er in deze coronatijd veel profijt van gehad. De plannen zijn nu om in de hoofdstad Lomé eenzelfde project te starten. Er is geld nodig voor medische apparatuur en voor de behandeling van kinderen die ziek zijn. Hier willen ze zich voor inzetten en ze hopen velen van u te ontmoeten op Oogstdankdag in de 'kraam'. Inlichtingen Annie van Rooijen tel.(0348) 442507.


Mediteren

MAARSSEN > In je dagelijks leven vol drukte, lawaai en allerlei indrukken kun je soms dromen van stilte. Stilte die je raakt en je dieper bij jezelf brengt. Stilte waarin een besef van verbondenheid met alles wat leeft, of Gods liefde, kan groeien. Nu is stil worden iets wat je kunt leren. In de cursus zullen ze op een eenvoudige manier leren stil te worden met een goede lichaamshouding en ademhaling. Ze beluisteren een paar woorden uit de bijbel of de traditie. Je maakt kennis met verschillende meditatievormen waardoor de woorden je zomaar kunnen aanspreken in je leven. Kloosterlingen leven vanuit stilte. In het boek ‘Gezegend leven’ beschrijft Wil Derkse hoe dat ook voor jou kan werken. Het kan leiden tot met aandacht je werk of studie doen, gastvrijheid, duurzaamheid en vaker een goed woord spreken. Elke avond bespreken ze een van deze waarden en ontdekken of die kunnen inspireren tot ‘gezegend leven’. Dinsdag 6 oktober, 27 oktober, 10 november en 1 december om 20.00 uur, koffie 19.45 uur, in de Open Hof, Kerkweg 60 te Maarssen. Aanmelding: Marion de Vries mariondevries2@gmail.com. Informatie: Corinne Groenendijk tel. (0346) 785842.

.