Vanuit een bootje kon ook vuil uit de Leidse Rijn worden gevist.
Vanuit een bootje kon ook vuil uit de Leidse Rijn worden gevist.

Opschoondag in Harmelen goed bezocht

HARMELEN > De opschoondag, die in Harmelen op zaterdag 19 september door de werkgroep leefbaarheid van het Dorpsplatform is gehouden, heeft 46 volle afvalzakken en wat grof afval opgeleverd.


Dankzij het mooie weer waren er zo’n 40 deelnemers en het resultaat was er dan ook naar. De benodigde spullen zoals afvalzakken, hesjes en handschoenen konden buiten worden uitgereikt, dus coronaveilig. Na afloop was er in aanwezigheid van wethouder Arthur Bolderdijk koffie met gebak. Het dorp ligt er weer schoon bij, afgezien van veel peuken, die vooral bij de bushaltes aangetroffen werden. Het is ondoenlijk om deze allemaal met een vuilknijper op te rapen. De werkgroep pleit er bij de gemeente dan ook voor om peukenbakken aan te brengen bij bijv. de bushaltes. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden had voor een bootje gezorgd, waardoor ook een deel van de Leidse Rijn schoongemaakt kon worden.
Harmelen: de op zaterdag 12 september in Harmelen gehouden 2e opschoondag van dit jaar heeft 25 volle afvalzakken opgeleverd. Dat is minder dan de opbrengst van de in maart gehouden opschoondag, maar minder is in dit geval beter. Hoewel na de septembermarkt door de gemeente een veegronde is gehouden, vinden veel deelnemers toch dat Harmelen duidelijk schoner wordt.
Er waren dit keer 8 jongere deelnemers, waarvan de jongste 4(!) jaar. Zij waren erg enthousiast en dat geeft hoop voor de toekomst. Peuken bij parkeerplaatsen en bushaltes blijken helaas lastig te verwijderen. Ook het aantal bonnetjes bij de supermarkten valt op.

Afbeelding