Doecafé

DE MEERN > Het Doecafe op de dinsdagmiddag in De Schalm gaat weer beginnen. Ze kunnen u weer ontvangen om te klaverjassen, sjoelen en handwerken op de dinsdagmiddag. Ze hebben de tafels aangepast zodat u op 1,5 meter afstand kunt klaverjassen en handwerken. Om te sjoelen maken zij gebruik van de barruimte.
Voor het klaverjassen en sjoelen hebben ze als u wilt handschoenen', aldus de organisatie.


Spelletjesmiddag

DE MEERN > Op zondagmiddag 4 oktober is er weer een spelletjesmiddag in Dienstencentrum De Roef. U bent van 13.30 tot 16.00 uur welkom. Op deze middag kunt u gezellig spelletjes doen of gezellig babbelen in De Roef waarbij de gastvrouwen u zullen verwennen met koffie, thee een drankje naar keuze en heerlijke hapjes. En dat voor een toegangsprijs van maar 3,50 euro. Er worden deze middag de volgende spelletjes gespeeld: rummikuppen, klaverjassen, bridgen, dobbelen. Het is een mooie variatie van spelletjes. Heeft u een ander spel in gedachten, overleg het met de dames en zij zullen kijken of dat te verwezenlijken is. Ook is het mogelijk te biljarten of jeu de boules te spelen. Wilt u informatie over deze middag belt u De Roef (030) 6663888 of 06-20723406. Adres: Touwslagerslaan 3 3454 GV De Meern.


Taizé viering

LEIDSCHE RIJN > Zondagavond 4 oktober viering 'Taizé aan de Leidsche Rijn'. In de Hoef. De viering start om 19.30 uur. Vanaf 19.15 zijn we stil. Aanmelding is aanbevolen via taizeaandeleidscherijn@gmail.com. Zonder aanmelding ben je ook van harte welkom (tot de zaal vol is)! Het is de eerste viering van dit seizoen. De viering is voorbereid door een interkerkelijke en wijkbrede groep en is meditatief van karakter.

Vanwege de coronamaatregelen zitten ze op ruime afstand van elkaar en zingen ze niet zelf. Wel luisteren ze en mediteren ze bij de Taizéliederen die door een cantor met de muziekgroep gezongen worden. Verder is er een bijbellezing, stilte en ruimte voor gebed. Het gaat om op adem komen en bezinning.

Muzikanten zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij Marian Geurtsen, mgeurtsen@kersentuin.nl.
Adres van de Hoef is: Hogeweide 6 3541 BC Utrecht.


Kappen bomen

DE MEERN > De gemeente gaat bomen kappen aan de Wethouder Gerssenlaan tussen huisnummers 1 en 53. De bomen zijn te groot geworden. Hierdoor blijft er weinig ruimte over om er bijvoorbeeld met een rollator of kinderwagen langs te lopen. Ook drukken de wortels de stoeptegels omhoog.
'Daarom zijn we van plan om de bomen te kappen. We maken aan de stoep uitstulpingen waar de nieuwe bomen in komen. De rijweg wordt hierdoor op deze plekken smaller', aldus de gemeente.