Verborgen geld

MAARSSEN > Een mooie vangst op de A2 bij Breukelen. 'Wij zagen een voertuig rijden op de A2 met een defecte lamp. Wij hebben het voertuig een volgteken gegeven en vervolgens gecontroleerd in Breukelen. Tijdens de controle kwamen we erachter dat er meer zaken niet in orde waren met het voertuig. Na onderzoek zagen wij namelijk dat het voertuig was voorzien van een verborgen ruimte met daarin ruim 22.000 euro', aldus de politie. 'Twee personen uit Frankrijk zijn aangehouden voor witwassen. De 22.000 hebben we in beslag genomen voor onderzoek. De recherche doet momenteel onderzoek naar de zaak.'


Inbrekers

DE MEERN > De politie heeft in De Meern zaterdagnacht twee mannen opgepakt die mogelijk op boevenpad waren. De verdachten van 22 en 24 uit Nieuwegein staan bij de politie bekend als inbrekers en werden daarom gecontroleerd. In de auto van de twee vonden agenten inbrekerswerktuigen, zoals handschoenen, een breekijzer en schroevendraaiers. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. Ook de gemeente Utrecht is op de hoogte gebracht. De burgemeester kan de verdachten een last onder dwangsom opleggen. Dit betekent dat als de mannen nog eens betrapt worden met inbrekersspullen op zak ze een dwangsom moeten betalen. Volgens de wijkagent op Instagram kan dat oplopen tot wel duizenden euro's.


Inbraak

VLEUTEN > Inbrekers hebben vrijdag op klaarlichte dag hun slag geslagen bij een woning aan de Vletland in Vleuten. Dit moet zijn gebeurd tussen 10.30 en 15.30 uur. De inbrekers hebben een ruitje aan de achterkant van de woning verwijderd. De politie zoekt getuigen en wie iets heeft gezien kan dat melden via 0900-8844.