Gildewandeling

UTRECHT > Op woensdag 14 oktober kunt u met een gildegids meewandelen door een schijnbaar gloednieuwe wijk, net buiten de vroegere stadsmuren, met een historie die ver terug gaat. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De Bemuurde Weerd was een plek met industrie, maar wat gebeurde er aan de overkant van de Vecht? Was daar ook bedrijvigheid of was het een Utrechts Versailles? U hoort de antwoorden op deze wandeling, met op de achtergrond de zacht stromende rivier de Vecht. Tijdens de wandeling krijgt u uitleg over opkomst en ondergang van Zijdebalen, ooit een florerende industrie aan de Vecht. Wereldschokkende details komen aan de orde, maar ook een verhaal over de pracht en praal die de familie Van Mollem hier liet verrijzen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan recentere bedrijvigheid, die inmiddels ook verleden tijd is, zoals de Lubro fabriek. Vanuit de industrie komen we vanzelf bij de bestaande toestand, woningbouw. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden op werkdagen tussen 14 en 16 uur op telefoon (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.


Honkbal en softbal

LEIDSCHE RIJN > Zit jij op de basisschool en ben jij in Leidsche Rijn op zoek naar een sportvereniging? En zoek je dan ook nog een stoer, flitsend maar vooral ook een leuke sport? Zoek dan niet verder en kijk eens bij de gezelligste honk- en softbalvereniging van Utrecht HSV UVV. Honk- en softbal is een sport die door zowel jongens als meisjes gespeeld wordt. Vanaf 5 jaar kun je al starten bij het Beeball, maar ook op latere leeftijd kun je beginnen met honkbal of softbal. UVV heeft softbalteams en honkbalteams in alle leeftijdscategorieën, dus er is altijd wel een team waar je bij aan kan sluiten. Tot aan de winterstop kan je mee buiten trainen en daarna in de zaal. Wil jij eens gratis kennismaken met deze leuke sport bij HSV UVV? Dat is nu mogelijk. Als je je aanmeldt, kun je 3 proeftrainingen (gratis) meedoen. Ben je na de kennismaking enthousiast geworden, dan kun je lid worden. Lijkt je dat wat? Meld je dan nu aan voor de proeftrainingen Beeball, softbal of honkbal via beeball@asvuvv.nl. Misschien zien we jou straks wel een homerun slaan, over de honken rennen of een mooie vangbal maken.


Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum past vanaf 1 oktober de openingstijden aan. Zoals elk jaar is het museum in Maarssen bij Goudestein dan te bezoeken van wo. t/m zo. van 13.30 tot 16.30 uur. Vanaf heden is het weer nodig om vooraf online kaarten bestellen voor een bezoek aan het Vechtstreekmuseum op http://vechtstreekmuseum.nl.