Tweeling

LEIDSCHE RIJN > Grote mensen zien het misschien niet, maar voor Robbie en Roef is er geen twijfel over mogelijk: ze zijn een tweeling. De jongens vinden dezelfde dingen leuk, hebben een eigen groet én dragen dezelfde kleding. Robbie & Roef is een nieuwe jeugdtheatervoorstelling, geïnspireerd op het prentenboek Tweeling! van Mylo Freeman; hét Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 die morgen van start gaat. Tijdens de voorstelling beleeft de tweeling nieuwe avonturen, maar ze maken ook voor het eerst kennis met elkaars verschillen. Op zondag 11 oktober is de voorstelling te zien bij Podium Hoge Woerd. Kaarten voor de voorstelling om 14.00 en 16.00 uur zijn te koop via de website van Podium Hoge Woerd.


Rollerbank

MAARSSENBROEK > Om snelle en onveilige brommers en snorfietsen uit het verkeer te halen, heeft de politie Stichtse Vecht een actie bedacht. Controle zonder straf. 'Donderdag 1 oktober willen wij jullie in de gelegenheid stellen om je snorfiets of bromfiets op onze rollerbank te zetten zonder dat dit jou een bekeuring of een WOK oplevert', aldus de politie op facebook. 'Uiteraard zullen wij je wel een dringend advies meegeven wanneer iets niet in orde blijkt te zijn. Tijdens de controle zijn ook meerdere wijkagenten aanwezig dus je bent ook gewoon welkom voor een praatje.' Een WOK is een technische keuring en als je brommer niet in orde is, zoals de banden of de remmen dan moet je dat laten maken. De rollerbank staat van 15.00 - 17.00 uur op politiebureau Maarssenbroek in Bisonspoor en van 19.00 - 21.00 uur bij het (oude) politiebureau in Breukelen. Brouwerij 11 te Breukelen.


Camera

REGIO > Vanaf donderdag 24 september staat op het viaduct over de A27, aan de parallelweg van de Utrechtseweg (N409) in Houten, een camera opgesteld. Dit is een proefopstelling van een camera waarmee het Openbaar Ministerie handheld telefoongebruik in de auto op kan sporen. Deze proefopstelling is nodig om de instellingen van de camera te testen en verbeteren. Er worden in deze proefperiode geen boetes uitgeschreven.


Waarschuwing

UTRECHT > De politie in Utrecht is extra alert op een man die vrouwen lastigvalt in het grensgebied Lunetten-Hoograven. De laatste keer dat hij toesloeg was zaterdagochtend rond 07.30 uur. De dader greep het slachtoffer vast en mishandelde haar bij het Houtensepad. De vrouw verzette zich, waarop de man ervandoor ging. Ondanks de inzet van een helikopter, speurhonden en Burgernet is de dader niet gevonden. Op maandag 21 september werd in hetzelfde gebied ook een vrouw belaagd door een man. De politie waarschuwt vrouwen extra voorzichtig te zijn in het grensgebied en roept op samen te fietsen. 'Wanneer ze een man zien die zich verdacht gedraagt of een onveilig gevoel geeft, mogen zij direct 112 bellen. Probeer in dat geval uiterlijke kenmerken van de man te onthouden om aan de politie door te geven.' Bellen kan 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

.