HC Rijnvliet

LEIDSCHE RIJN > Evie Dijkstra en Elodie Spoelstra van HC Rijnvliet MC1 zijn opgenomen in het opleidingsteam District Regio Midden Nederland. De eerste spelers in de geschiedenis van HC Rijnvliet die dit voor elkaar hebben gekregen! En natuurlijk ook heel erg trots op Floor Bokslag uit hetzelfde team, die ook mee mocht doen met de selecties voor dit opleidingsteam, twee keer meegetraind heeft, maar helaas net niet door de voorrondes kwam.

Het zijn bizarre tijden! En ook al kan er gelukkig nog samen gesport worden, het is op dit moment niet zoals we het liefst hebben bij HC Rijnvliet: hockeyen, gezelligheid, elkaar ontmoeten in en om ons prachtige clubhuis. Daarom heeft het bestuur een cadeautje uitgedeeld aan alle leden en vrijwilligers: HC Rijnvliet mondkapje. Om te dragen in de auto onderweg naar een uitwedstrijd, maar het kan natuurlijk ook op andere plekken gedragen worden. Heb je ook zin om te hockeyen? Of een keer een proeftraining mee doen? Dat kan! Laat het ons weten via info@hcrijnvliet.nl of kijk op de websiite van HC Rijnvliet.


Kleuterhandbal

LEIDSCHE RIJN > Na de herfstvakantie start Handbalvereniging Leidsche Rijn weer met kleuterhandbal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud onder leiding van Casper de Bruijn. Dit keer alleen lekker in de zaal en elke keer op woensdagmiddag. Wil jij handbal proberen en vind je het leuk om samen te sporten? Dan is dit iets voor jou! Een 10-ritten kaart kost 15 euro. De trainingen zijn van 15.00 tot 16.00 uur in de hal aan de Europaweg 50A. Opgeven bij - Casper de Bruijn via casper.debruijn@sportutrecht.nl / 06-14466969.


Recreatieterreinen

REGIO > Provincie Utrecht heeft in 2019 32 recreatiegebieden laten onderzoeken door NBTC-NIPO Research naar o.a. aantal en waardering van bezoekers. Goed nieuws voor recreatieschap Stichtse Groenlanden en plassenschap Loosdrecht.

Maar liefst 8 van de 10 meest bezochte recreatiegebieden behoren tot hun werkgebied, met in de top 3 Loosdrechtse Plassen, Vinkeveense Plassen en Maarsseveense Plassen. Deels natuurlijk omdat deze terreinen een groot oppervlakte hebben en er dus veel bezoekers worden geteld. Maar het geeft wel aan dat ons werk relevant is voor vele inwoners en bezoekers van regio midden Nederland.

Ook de waardering van de terreinen is positief, n.l. tussen de 7 en 7,9. Het gaat om unieke bezoekers die langs of door het gebied heen wandelen, fietsen etc. Ook het uitlaten van de hond of het maken van een ommetje zijn meegerekend.

Opvallend is dat relatief veel bezoekers van buiten de eigen regio/provincie naar de Utrechtse recreatie gebieden komen.

Lees het hele rapport op www.varnws.nl.