Herfstmenu

DE MEERN > Buurtbewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn kunnen aanschuiven bij het driegangenherfstmenu (stoofpotje) vrijdag 23 oktober in De Schalm De Meern om 17.00 uur. De prijs is inclusief 1 drankje 12,50 euro. Aanmelden en betaling: door inschrijving bij De Schalm, Oranjelaan 10 De Meern of o.asperen@schalmdemeern.nl. (030) 6662609. Aanmelden/afmelden kan tot uiterlijk 21 oktober. Is een nog niet-betaalde reservering niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.


Gildewandelingen

UTRECHT > Op dinsdag 20 oktober kunt u met gildegids Guus Reith wandelen in Utrecht-Zuid van de Vondellaan tot de Tolsteegbarrière. De wandeling start om 11.00 uur en duurt anderhalf uur. Een kleurrijk palet van boeiende verhalen over de nostalgie van de Croesestraat, de nieuwe architectuur van de architecten van TANGRAM met een unieke binnenstraat, over de gebouwen van Van Egeraat en de nu wereldberoemde Francine Houben. Over aan galgen hangende lijken, het allereerste asielzoekerscentrum en de truc van Tholen. Waarom de Vaartse Rijn zo recht is als een kanaal. Als u 112 belt, waarheen belt u dan? Heel bijzonder zijn de gebouwen van de Amsterdamse School. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandelingen ook aanmelden via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Telefonisch van ma – vrij tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.


Herfstwandeling

BREUKELEN >Op zondagmiddag 18 oktober om 14.00 uur verzorgt de IVN-afdeling Vecht en Plassengebied een herfstwandeling in Nijenrode. Het bos is een eldorado voor het zien en beleven van de herfstverschijnselen. IVN-gidsen nemen u mee op ontdekkingstocht naar de gekraagde aardster, het dodemanshandje, de biefstukzwam, de peksteel en vele andere kinderen van de duisternis met fraaie en vaak bizarre namen. De excursie begint bij het koetshuis Straatweg 25 bij Breukelen. Aanmelden verplicht via Willemien Valewink; w.valewink@hetnet.nl.


Jazzsingel

LEIDSCHE RIJN > Op vrijdag 23 oktober tussen 7.00 en 17.00 uur is de weg tussen de Jazzsingel met de Terwijdesingel afgesloten. 'Vanaf de Jazzsingel kunt u dan niet de Terwijdesingel oprijden, of andersom. Dit doen we zodat we de inrit van het appartementengebouw dat daar gebouwd wordt, goed kunnen aansluiten op de Jazzsingel. Het verkeer leiden we om met verkeersborden', aldus de gemeente.


Meerndijk

DE MEERN > Van 19 oktober - 2 november krijgt de Meerndijk een nieuwe laag asfalt. In deze periode blijft de weg grotendeels bereikbaar voor verkeer door een halve wegafsluiting. De weg is wel helemaal afgesloten in de avond van 29 oktober en overdag op 2 november. Dan gelden omleidingen via de Oudenrijnseweg.