Inbraak

VLEUTEN > De politie is op zoek naar twee inbrekers, die vrijdagmiddag probeerden om in te breken in een woning aan de Poelruitlaan in Vleuterweide. De bewoonster was thuis en betrapte de mannen bij het openbreken van een raam.
De poging was rond 16.30 uur. De mannen vluchtten weg op een scooter. Het gaat om twee getinte mannen, de eerste verdachte is 25-30 jaar met baard. En de tweede inbreker is rond de 40 jaar met een blauw/oranje pet.
Heb jij iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op met de politie op nummer 0900-8844.


Fietsendief

VLEUTEN > De politie heeft op de Vleutensebaan een notoire fietsendief opgepakt. De man reed door rood op een mooie fiets zonder slot, dus alle reden voor een onderzoek. 'Fiets bleek inderdaad in juli 2019 gestolen vanaf station Vleuten. Verdachte gearresteerd en fiets retour eigenaar', aldus de politie op twitter.


Bespugen BOA

STICHTSE VECHT > De man die in het voorjaar in Stichtse Vecht een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) bespuugde, heeft daarvoor van de officier van justitie een boete van 300 euro opgelegd gekregen.
Burgemeester Ap Reinders laat weten dat hij tevreden is met de opgelegde boete. 'Ik ben blij dat de boa aangifte heeft gedaan en dat de officier van justitie de pleger een boete heeft opgelegd. Boa’s verdienen respect voor het werk dat zij doen. Zij moeten zich veilig kunnen voelen in de uitoefening van het handhavingswerk. Agressie, fysiek en verbaal geweld richting boa’s is absoluut ontoelaatbaar en wordt niet getolereerd.'