Afbeelding

Wanneer lopen op sokken klachten kan veroorzaken

Gelukkig is déze pijn te verhelpen

STICHTSE VECHT > De herfst is begonnen en dat betekent: heerlijk met dikke, warme sokken door het huis.


Even een wasje aanzetten of de woonkamer stofzuigen. Toch kan een afwijkende voetstand in combinatie met veel op dikke sokken lopen problemen opleveren; het kan zelfs schade aan de vetkussens onder de voet veroorzaken.
Hoe zit dat precies? Elisa Plomp, podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten legt het uit.

Bij vetkamerschade is het vetkussen onder de hiel dunner geworden. Dit kan een tintelend, stekend of verdoofd gevoel geven, zowel tijdens belasting als in rust. De pijn wordt vaak meer aan de zijkant ervaren dan in het midden.

Ook kan het vetkussen onder de voorvoet dunner worden, wat een pijnlijk gevoel kan geven aan het midden van de bal van de voet.
‘Patiënten vertellen dan dat het lijkt alsof ze op kiezels lopen. Het is echter zo dat het dempende vetlaagje wat tussen de huid en de botstructuren zit simpelweg dunner wordt en zelfs kan verdwijnen.’’, aldus Elisa.
Bij vetkamerschade is het raadzaam om goede pantoffels aan te schaffen: ‘Kies voor een stevige pantoffel met veters of klittenband, zodat uw voeten veilig ingepakt zitten. Beperk de tijd in sokken of blote voeten tot twee uur per dag.’
Heeft u last van zere voeten of wilt u advies over de juiste pantoffels? Maak een afspraak bij RondOm Podotherapeuten.
Met acht podotherapiepraktijken in Stichtse Vecht is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Meer informatie via 088-1180500 en www.rondompodotherapeuten.nl.