Darts

DE MEERN > Darten in De Roef voor 55+'ers. Gezellig en ontspannen darten of een gezellig praatje? Dat kan onder genot van een drankje en/of een hapje in dienstencentrum De Roef in De Meern. Momenteel bestaat de groep uit 6 deelnemers en meerdere darters zijn welkom om samen een pijltje te gooien. Er worden diverse partijtjes van 501 naar 0 punten gegooid tegen steeds een andere deelnemer.
Het darten begint elke dinsdag om 13.30 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. Heeft u interesse loop dan even binnen, wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Henk van der Aar telefoon 06-27345202 of per mail henkvanderaar@ziggo.nl.


Stichting Babyspullen

VLEUTERWEIDE > Ter gelegenheid van Wereld Armoede Dag organiseert Stichting Babyspullen op zaterdag 17 oktober een landelijke boodschappenactie. Omdat niet alle (aanstaande) moeders in Nederland het even breed hebben en hun kindje alle spullen kunnen geven, die zij in die eerste maanden zo hard nodig hebben.
Zeeman Vleuterwijde steunt Stichting Babyspullen: in de winkel treft u bij binnenkomst boodschappenlijstjes aan. Op deze lijstjes staan artikelen die Stichting Babyspullen goed kan gebruiken voor de babystartpakketten. De vraag aan u is om één of meer producten van het lijstje te kopen. De gekochte producten kunnen vervolgens bij de kassa worden afgegeven. Hoe meer er wordt gedoneerd, des te meer pakketten zij voor al die kindjes kunnen maken. Maak er een mooie Wereld Armoede Dag van, ook voor een ander.


Paleis Lofen

UTRECHT > Op 2 juni 1122 kreeg Utrecht stadsrechten uit handen van keizer Hendrik V in zijn paleis ‘Lofen’. De resten van dit paleis bevinden zich in kelders onder gebouwen op en rond het Domplein en zijn niet of nauwelijks toegankelijk.

Tot nu. De Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel verwierf recent een gedeelte van de kelders met daarin resten van het voormalige souterrain (begane grond) van het paleis. Vervolgens is aan DOMunder gevraagd om de kelders met deze resten toegankelijk te maken voor iedereen. DOMunder lanceert het project ‘Vind Paleis Lofen’ tijdens de online viering van de ‘Nacht van de Utrechtse Geschiedenis’. ‘Vind Paleis Lofen’ is samen bouwen aan een historische attractie rondom de resten van het keizerlijk Paleis Lofen.
Op 2 juni 2022, de 900ste verjaardag van Utrecht, opent Paleis Lofen weer zijn deuren. Gebouwd voor, door en met Utrecht. Je kunt op twee manieren meedoen: volg het project. Schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Doneer 50 euro en bouw mee. Ontvang daarnaast een uitnodiging voor een exclusieve preview door de kelders, zodra de omstandigheden dit toelaten.
Vind Paleis Lofen wordt mogelijk gemaakt door de Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel, K.F. Hein Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de gemeente Utrecht.