Werkstraf

DE MEERN > Vier glazenwassers uit Zaandam zijn vervolgd voor plegen van openlijk geweld in De Meern op 27 mei 2020. Ze sloegen en schopten een concurrent. Het OM eiste 75 uur werkstraf en contactverbod met het slachtoffer. De politierechter achtte de vier schuldig en ging mee in de eis.


Autokrasser

VLEUTEN > Een nare verrassing voor een bewoner van de Prof.Titus Brandsmalaan. 'Auto rondom bekrast met scherp voorwerp. Gepleegd op de Prof.Titus Brandsmalaan tussen zaterdag 10 oktober 19.30 uur en zondag 11 oktober 11.00 uur. Nare schade. We zijn op zoek naar getuigen. Info? Bel svp 0900-8844', zo vraagt de politie via twitter.


Corona

VLEUTEN-DE MEERN > In deze krant ook weer tal van activiteiten voor het weekend en de komende weken. Veel organisaties en verenigingen hebben iets op de agenda staan. Het dringende advies is om eerst bij de organisatie te checken of de activiteiten wel doorgang kunnen vinden. Gezien de nieuwe maatregelen, die dinsdag door het kabinet zijn afgekondigd, kan het zijn dat besloten wordt om uit voorzorg of gewoon omdat het niet meer mag, de activiteit te schrappen. Niet alle verenigingen kunnen direct reageren op de verscherpte maatregelen of geven dat door aan VARnws. En soms is er eerst bestuurlijk overleg nodig voordat er iets beslist kan worden. En de krant gaat altijd woensdag al naar de drukker, dus sommige wijzigingen kunnen ook niet meer worden doorgevoerd. Dat geldt ook voor de evenementen in de digitale agenda op de site van VARnws. Dus houd er rekening mee dat de komende tijd niet alles doorgaat.