Gildewandeling

UTRECHT > Op woensdag 21 oktober kunt u met Gilderondleider Rien Stein een wandeling maken, die de Reformatie als onderwerp heeft. De wandeling start om 14.00 uur en zal iets meer dan anderhalf uur duren. In 1580 besloot de vroedschap van Utrecht, dat de stad vanaf dat moment een protestantse stad zou moeten zijn. Er zullen plekken worden bezocht, die een rol speelden bij wat eraan vooraf ging, en ook de gevolgen zullen zichtbaar zijn. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de grote reformatoren zoals Luther en Calvijn ter sprake, maar ook minder bekende, maar daarom niet minder belangrijke hervormers zullen aan bod komen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandelingen ook aanmelden via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Sinds 1 juli zijn we weer telefonisch bereikbaar ma – vrij tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252.Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.


Museum

WOERDEN > Oktober is landelijk de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema Oost/West. Stadsmuseum Woerden sluit aan met een paar mooie activiteiten! In de herfstvakantie kunnen kinderen meedoen aan de kinderactiviteit: 'Een staf voor onderweg'. Stel: je gaat van oost naar west, van zuid naar noord of andersom. Je gaat weg van wat je kent en komt op een plek die vreemd is.... Je maakt zelf een staf, versierd met alles dat jou helpt om het meeste uit je reis te halen. Op donderdag 22 oktober, van 14.00-15.30 uur, zie www.stadsmuseumwoerden.nl voor meer informatie en reserveren (verplicht). Romeinse Limes Nederland heeft voor de Maand van de Geschiedenis een set van negen ansichtkaarten gemaakt van de ‘Best Nine’: negen Romeinse topstukken uit het hele Limes-gebied. Daaronder ook het Woerdense aspergemes! Elke bezoeker van het Stadsmuseum krijgt deze maand zo'n setje ansichtkaarten cadeau. Het echte aspergemes is overigens tot eind februari uit logeren, het is te zien in de mooie tentoonstelling Romeinen langs de Rijn, in het RMO in Leiden.


Superelf

VLEUTEN > Alweer voor de 26e keer wordt dit seizoen de Vleutense Superelf georganiseerd, voor én door de voetbalfanaat. Bij de Vleutense Superelf kiezen de deelnemers één speler van elke club uit de Nederlandse Eredivisie. Deze achttien gekozen spelers vormen een team dat punten behaalt voor de deelnemer. De teams met de meeste punten vallen in de prijzen! De Vleutense Superelf is te vinden op haar eigen website: www.superelfvleuten.nl. Op de website is alles te vinden over ons alom bekende spel. Daarnaast volgt u de ontwikkelingen rond uw team(s) via de sociale media. Bent ú de voetbalkenner dit komend seizoen de Vleutense Superelf wint? Vanaf heden is het mogelijk om uw team in te schrijven via de website! Inschrijven kan dit jaar tot en met zaterdag 17 oktober 18.00 uur, waarna er direct afgetrapt zal worden voor een nieuw seizoen Superelf.