Dorpsplein in Vleuten gaat nu fors op de schop

Gezondheidscentrum

Kappen bomen

Door Ed Kamans


VLEUTEN > Op 12 oktober zijn de werkzaamheden begonnen voor de sloop van een deel van het Wijkservicecentrum aan het Dorpsplein in Vleuten.


Centraal in het dorp komt een nieuw gezondheidscentrum. 'Het is belangrijk om een goed bereikbare gezondheidsvoorziening te hebben, waar verschillende zorgverleners bij elkaar zitten. Denk bijvoorbeeld aan een apotheek, huisartsenpraktijk en fysiotherapeuten.
Dit is mogelijk in het gebouw naast het restaurant Oost-West, aan de zijde van het Dorpsplein. Het gebouw heeft 2 lagen. Om genoeg ruimte te maken voor dit gebouw is het nodig een deel van het wijkservicecentrum te slopen', zo is de motivering van de gemeente. De werkzaamheden duren tot in het voorjaar van 2022.
Om lawaai en stof zoveel mogelijk te beperken, gebruikt de aannemer bouwdoeken. 'Voor de sloop- en bouwwerkzaamheden leggen we een weg en een bouwplaats aan. Het speeltuintje kan voorlopig blijven, maar het trapveldje niet; daar komt de weg voor het bouwverkeer. De weg komt uit op het parkeerterrein aan de Nieuwe Vaart', aldus een woordvoerder van de gemeente.
Na de bouw van het gezondheidscentrum wordt de openbare ruimte heringericht. Een tekening van de omgeving zoals die er straks uitziet, vindt u op Utrecht.nl/wonen en leven.
Op de plek waar het gezondheidscentrum komt, staan een paar bomen. Enkele weken voor de start van de bouw worden deze gekapt. 'De kapvergunning is hiervoor aangevraagd. Hiervoor in de plaats planten we nieuwe bomen in de omgeving', zo is de toezegging van de gemeente. 'Als het gebied opnieuw wordt ingericht, worden er nog een paar bomen gekapt. Dit is nodig om de parkeerplaatsen en inritten goed te kunnen maken. Hiervoor planten we weer nieuwe bomen op het grasveld aan de Hindersteinlaan.'
De planning van het grote project is afhankelijk van het weer. Er wordt nog geprobeerd om de sloop en bouw wat te vervroegen om op tijd klaar te zijn. Begin volgend jaar start de daadwerkelijke sloop van het deel van het huidige wijkservicecentrum aan het plein en in het voorjaar 2021 begint de bouw van het gezondheidscentrum.
Na de zomer wordt het plein en omgeving opnieuw ingericht. En dan verwacht de gemeente dat alles klaar is met een nieuw plein en een gezondheidscentrum.
Aan de Dorpsstraat naast restaurant Oost-West komt een kavel te koop voor een vrijstaande woning.