Vrijwilliger

UTRECHT > Wie nomineert u voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2020? Deze jaarlijkse trofee is dé waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de stad Utrecht. Kansmakers zijn de vrijwilligers, initiatieven en organisaties die in het afgelopen jaar opvielen met een bijzonder project, door iets nieuws te starten of ‘gewoon’ door hun tomeloze betrokkenheid bij de mensen in onze stad. Nomineer nu uw favoriete vrijwilliger en/of organisatie via de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Doe dit uiterlijk 30 oktober. De uitreiking is op 7 december tijdens de landelijke dag van de vrijwilliger.


Fietsoversteek

REGIO > Tussen 19 en 26 oktober gaat de provincie Utrecht aan de slag met het verbeteren van twee fietsoversteken bij de Burgweg (N410) in Odijk. Het betreft de oversteek over de Schoudermantel (N229) en de oversteek bij woningbouwlocatie 'Het Burgje'. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, hoeft de weg niet te worden afgesloten. Wel zal er periodiek hinder zijn voor het verkeer dat met bebording en door verkeersregelaars veilig langs de werkzaamheden wordt geleid. De kruising van de Burgweg (N410) en de Schoudermantel (N229) wordt aangepast op de nieuwe situatie waarin fietsers tussen de Schoudermantel en Het Burgje gebruikmaken van het nieuwe fietspad aan de noordzijde van de Burgweg. Dit stukje fietspad is door de gemeente Bunnik aangelegd, vooruitlopend op de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de gehele N410 door de provincie Utrecht. De zuidelijke en de noordelijke fietsoversteek over de Schoudermantel worden gecombineerd tot één noordelijke oversteek, de hoofdrijbaan van de Burgweg wordt afgesloten voor (brom-)fietsers tussen de Schoudermantel en Het Burgje en de verkeerslichten op het kruispunt krijgen een andere regeling. Er komt een betere aansluiting van het nieuwe fietspad op de Burgweg, ter hoogte van Het Burgje. De verbetering bestaat uit het verbreden van de oversteek en het aanpassen van de verhoging tussen het fietspad en de hoofdrijbaan. Hierdoor krijgen de fietsers meer ruimte en meer bescherming bij het oversteken.


Bodycams

WOERDEN > Boa’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) krijgen tijdens hun werk steeds vaker te maken met fysiek geweld in Woerden. Om te voorkomen dat incidenten uit de hand lopen en te zorgen dat boa’s zich veiliger voelen tijdens hun werk, zijn de boa’s sinds kort uitgerust met bodycams. Maar hoe werkt een bodycam en wat gebeurt er met de beelden. Kunnen inwoners ook die beelden opvragen? Lees hier meer over op de site van de gemeente Woerden.


Bomenkap

LEIDSCHE RIJN > Aan de Burgemeester Verderlaan wordt zo snel mogelijk een witte paardenkastanje bij nummer 40 gekapt. De boom is gevaarlijk. De boom is aangetast. Hierdoor kunnen er takken uit vallen of de boom kan omvallen. Er komt een nieuwe boom terug. 'Deze planten we tussen 1 november en half maart. De nieuwe boom heeft dan de meeste kans om te overleven', aldus de gemeente.